ВЛАДА

Проголосували з третього разу: Бориспільська РДА отримає гроші на “стимулюючі виплати” із бюджету Переяслава

Із бюджету Переяслава все-таки виділили гроші Бориспільській РДА. Як так вийшло?

28 березня під час сесії міської ради Переяслава депутати повернулись до розгляду питання “Про затвердження Програми підтримки діяльності органів виконавчої влади Бориспільського району на 2023 рік”. Згідно із цією програмою, з міського бюджету Переяслава передбачають 1 мільйон 662 тисячі 500 гривень для забезпечення стимулюючих виплат працівникам апарату та структурних підрозділів РДА. Два голосування щодо цього питання не набрало достатньої підтримки депутатів – по 12 голосів “за”. Проте цього разу позитивно проголосували 14 (мінімальна більшість) із 17 присутніх депутатів – рішення, врешті, прийняли. Про це повідомляє Інформатор.

Під час попередніх обговорень депутати апелювали до того, що рішення не завізували всі профільні працівники міської ради. Зокрема, начальниця фінансового управління Юлія Жарко пояснювала, що із місцевого бюджету наразі можна передавати кошти до районного тільки на такі заходи: із забезпечення національної безпеки, територіальної оборони, соціального захисту населення. Як видно, стимулюючі виплати до цього переліку не входять.

Міський голова Переяслава Вячеслав Саулко тоді говорив, що до програми підтримки додали пункт, згідно з яким кошти виділяють, зокрема, “для розроблення та прийняття ефективних рішень щодо соціально-економічного та культурного розвитку Переяславської громади”. Тобто, за його словами, таким чином програму адаптували до місцевого значення і дії районної військової адміністрації передусім будуть спрямовані на потреби нашої громади. Наголосив, що Бориспільська РДА всіляко сприяє Переяславській ТГ під час воєнного стану, щоправда, не про всю допомогу зараз можна говорити публічно у рамках безпеки.

Цього ж разу обговорень не було взагалі. “За” проголосували такі депутати: Юрій Анікієв, Володимир Башмак, Олег Бутович, Євгеній Глазунов, Олексій Дикий, Віталій Марченко, Анатолій Пастернак, Ірина Присіч, Ірина Слюсар, Любов Томенко, Оксана Миколаїнко, Сергій Шаменко, Григорій Ярема та, власне, Вячеслав Саулко. Із цих депутатів минулого разу були відсутні Володимир Башмак (він голосував “за” під час першого обговорення) та Анатолій Пастернак.

Результати голосування

Зазначимо, що після публікації матеріалу за підсумками попереднього обговорення цього питання до автора зателефонував Вячеслав Саулко. Попросив замінити у заголовку слово “премії”, адже про них ні у проєкті рішення, ні під час засідання не йшлося. На запитання, що ж таке “стимулюючі виплати працівникам апарату та структурних підрозділів РДА”, відповісти не зміг. Сказав, що не він вирішуватиме, як саме використають ці гроші. Додав, що в умовах воєнного стану не всі питання можна розкривати на загал.

Про попередні спроби проголосувати позитивно у цьому питанні читайте у таких публікаціях:

Віталій Усик

Фото: Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору