ЖИТТЯ

“Загін кіноманів” та Юрій Андрухович – у Переяславі: куди ще можна сходити цього тижня

Цікаві та захопливі події вже чекають на вас. Як провести будні у Переяславі?

Цей тиждень обіцяє буде цікавим, пізнавальним та насиченим. У Переяслав приїдуть письменник Юрій Андрухович та блогер Віталій Гордієнко. Також переяславці зможуть переглянути документальний фільм до річниці визволення Київської області від російських загарбників та виставу “Безталанна”. Інформатор зібрав усі актуальні анонси на 3-7 квітня.

ПЕРЕГЛЯД ДОКУМЕНТАЛЬНОГО ФІЛЬМУ

Де: Переяславський центр культури та мистецтв (другий корпус)

Коли: 3 квітня, 16:00

Ціна: безкоштовно

У рамках тематичного заходу “Ми вільні” всім охочим покажуть документальний фільм до річниці визволення Київської області від російських загарбників.

ФОТОВИСТАВКА “С#КА ВІЙНА”

Де: Переяславський центру культури та мистецтв (мистецька галерея)

Коли: 4 квітня, 13:00

Ціна: безкоштовно

До річниці звільнення Київщини від російських загарбників у Переяславі відкриють фотовиставку “С#ка війна”. Відвідувачам презентують фотоархів за 2014-2022 роки журналіста, а нині військовослужбовця Павла Магденка. Світлини, які вам сподобаються, можна буде придбати. Всі зібрані гроші будуть витрачені на потреби ЗСУ. Виставка триватиме до 26 квітня.

ЗУСТРІЧ ІЗ ЮРІЄМ АНДРУХОВИЧЕМ

Де: Університет Григорія Сковороди в Переяславі (конференц-зала імені Василя Сухомлинського)

Коли: 6 квітня, 13:00

Ціна: безкоштовно

У Переяслав завітає відомий український письменник Юрій Андрухович. Під час зустрічі “Війна та творчість: відверта розмова про майбутнє української літератури та культурну дипломатію” всі охочі матимуть нагоду поговорити з патріархом сучасної української літератури про його творчість до та під час війни, культурну дипломатію України, активним учасником якої є автор, про майбутнє української літератури. Цілком можливо, що автор зачитає щось зі своїх нових, ще не опублікованих текстів.

ПРЕМ’ЄРА ВИСТАВИ “БЕЗТАЛАННА”

Де: Переяславський центр культури та мистецтв (другий корпус)

Коли: 6 квітня, 17:00

Ціна: безкоштовно

У Переяславі відбудеться прем’єра вистави Івана Карпенка-Карого “Безталанна” від Народного аматорського драматичного колективу “Світоч” Світанківського будинку культури.

ПРЕЗЕНТАЦІЯ ФІЛЬМУ “СВІТ ЛОВИВ МЕНЕ, АЛЕ НЕ СПІЙМАВ”

Де: Університет Григорія Сковороди в Переяславі (інформаційно-ресурсна зала “Чумацький шлях”)

Коли: 7 квітня, 12:00

Ціна: безкоштовно

У рамках творчого проєкту “Університетські зустрічі” відбудеться презентація фільму “Світ ловив мене, але не спіймав” за участі його режисерки Юлії Сак та авторки сценарію Ольги Тичини-Яновської, присвяченого геніальному філософу Григорію Сковороді.

У 2020 році студія “Золотий Фенікс” відзняла цей авторський художній музичний фільм. Він витриманий у жанрі поетичної фантасмагорії, його автори намагалися продовжити традицію української кінематографічної класики.

Приєднатися також можна онлайн за посиланням на платформі Zoom.

ЗУСТРІЧ ІЗ ВІТАЛІЄМ ГОРДІЄНКОМ

Де: Університет Григорія Сковороди в Переяславі (аудиторія 114)

Коли: 7 квітня, 13:00

Ціна: безкоштовно

Також до Переяслава приїде Віталій Гордієнко – відеоблогер, засновник кіномистецького YouTube-каналу з понад півмільйонною аудиторією “Загін кіноманів”, актором. Він розповість про усе, що ви хотіли б знати про український YouTube; поділиться дієвими лайфхаками для тих, хто хоче стати блогером, – від ідеї до якісної реалізації; привідкриє закулісся українського кінематографу. Також говоритиме про українську культуру у розрізі минулого, сучасного і майбутнього.

Нагадаємо, що 1 квітня у Переяславі провели міжнародний форум волонтерів. Про що говорили, дізнавайтесь тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору