ЖИТТЯ

У Переяславі автомобіль збив хлопця на пішохідному переході: відео з місця події та рішення суду

У Переяславі автомобіль на переході збив хлопця. Суд призначив покарання.

1 грудня 2020 року близько десятої ранку у Переяславі на вулиці Покровській автомобіль ГАЗ-2410 збив неповнолітнього на пішохідному переході. Як визначили згодом, авто мало несправні гальма, їхало зі швидкістю приблизно 40 км/год. Водій, за даними суду, не був уважним та не стежив за дорожньою обстановкою, не помітив пішохів, які наближалися до переходу. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на вирок суду від 22 березня 2023 року.

У результаті ДТП постраждалий отримав тяжкі тілесні ушкодження у вигляді перелому лобної кістки, уламкового перелому хірургічної шийки лівої плечової кістки зі зміщенням уламків. Його госпіталізували до лікарні Борисполя, де він був до 3 грудня 2020-го, а звідти перевели на лікування до дитячого медичного закладу в Києві.

Згідно з показами водія, він бачив, що двоє пішоходів намагаються перейти дорогу на відстані близько 10 метрів до автомобіля, яким керував. Хотів загальмувати, але “це йому не вдалося чи, можливо, він не встиг”. Для уникнення зіткнення він скерував авто ліворуч ближче до осьової лінії дорожньої розмітки. Сам водій із Черкаської області, разом із дружиною приїхав до Переяслава у відділення пенсійного фонду, оскільки йому виповнилось 60 років. Вперше сів за кермо цього автомобіля, який належить його невістці.

Постраждалий під час судового засідання зазначив, що був у школі, а під час перерви вирішив разом з іншим хлопцем піти до супермаркету АТБ. Надворі йшов невеликий мокрий сніг, тому він прикрив голову капюшоном куртки. Доходивши до пішохідного переходу, хлопці побачили, що на певній відстані до перехрестя їде автомобіль. Вирішили, що він має зупинитися перед переходом, тому почали переходити дорогу. Ступаючи на пішохідний перехід, на дорогу вже не дивилися.

Зробивши чотири кроки, постраждалий почув, як його товариш, що йшов позаду, вигукнув: “Обережно, машина!”. Ні звуку гальмування автомобіля, ні звукового сигналу клаксона він не чув, лише відчув удар у ліву ногу вище коліна, від якого його підкинуло, він, підлетівши догори, вдарився головою у лобове скло, а потім впав на дорогу, автомобіль проїхав далі і зупинився. Із нього вийшла дружина водія та спробувала допомогти постраждалому, витирали кров снігом. Сам чоловік не вийшов, бо був у стані шоку.

Суд визнав водія винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження). Призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки без позбавлення права керувати транспортними засобами. Однак звільнив від відбування покарання з випробуванням протягом іспитового строку терміном 1 рік. Також з обвинуваченого мають стягнути судовий збір за проведення експертизи – 7 тисяч 110 гривень.

Вирок можна оскаржити в Київському апеляційному суді протягом тридцяти днів з дня його винесення.

Нагадаємо, що чоловік у Переяславі придбав наркотики через Telegram, їй виявили правоохоронці. Що вирішив суд, дізнавайтесь за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору