Тортилья – смачні та хрумкі коржі. Спробуйте приготувати.
Тортилья – тонкі кукурудзяні або пшеничні коржі, які є справжнім символом Мексики. У будь-якому магазині можна купити вже готові тортильї, а можна приготувати їх власноруч в домашніх умовах, тим паче, що для коржів потрібні найпростіші інгредієнти. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 260 г борошна
- 1,5 ч. л. пекарського порошку і солі
- 170 мл теплої води
- 3 ложки смальцю
Приготування:
- З’єднайте борошно з розпушувачем і сіллю, додайте свинячий жир і розітріть інгредієнти в крихту.
- Потім влийте воду і замісіть гладке тісто. Прикрийте його харчовою плівкою і залиште на десять хвилин.
- Розділіть основу на вісім рівних шматочків, знову прикрийте і почекайте ще п’ять хвилин.
- Кожну порцію розкачайте в тонке коло товщиною в 2 мм, готуйте коржі на розпеченій сковороді по одній хвилині з кожного боку.
Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.