ЖИТТЯ

Завдав збитків на 100 тисяч, загрожує обмеження волі на 3 роки: на Бориспільщині зафіксували рибне браконьєрство

Поліція задокументувала факт браконьєрства. Чоловік виловлював рибу сітками.

Під час патрулювання поблизу Канівського водосховища правоохоронці Бориспільського управління поліції спільно з рибоохоронним патрулем виявили незаконний вилов риби. Житель села Рогозів (Бориспільська ТГ) ловив рибу сітками. У його автівці виявили гумовий човен та сітки з рибою. Цим він завдав збитків державі на понад 100 тисяч гривень. Про це повідомили на Facebook-сторінці поліції Київської області, передає Інформатор.

За цим фактом розпочали досудове розслідування ч. 1 ст. 249 ККУ (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду). Правопорушнику загрожує штраф від 1000 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до 3 років.

Поліція Київщини нагадала, що триває нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Також діє заборона на пересування маломірних плавзасобів на водоймах під час воєнного стану. Закликала громадян дотримуватися встановлених норм природоохоронного законодавства.

Нагадаємо, що 9 квітня на Переяславщині двоє чоловіків також сітками ловили рибу під час нересту. Деталі дізнавайтесь тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору