ЖИТТЯ

На Переяславщині двоє чоловіків ловили рибу під час нересту та ще й сітками

На Переяславщині браконьєри незаконно виловлювали рибу. Їх виявили правоохоронці.

9 квітня під час патрулювання берегової лінії Канівського водосховища правоохоронці Бориспільського управління поліції виявили чоловіків, які незаконно виловлювали рибу поблизу села Циблі. Працівники водної поліції встановили, що 26-річний та 28-річний правопорушники під час нересту ловили рибу сітками. Спричинили збиток державі на суму понад 45 тисяч гривень. Про це повідомили на Facebook-сторінці поліції Київської області, передає Інформатор.

За цим фактом розпочали досудове розслідування за ч. 1 ст. 249 ККУ (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду). Порушникам загрожує штраф від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Поліція Київщини нагадала, що з 1 квітня на водоймах країни розпочалась нерестова заборона. Від цього періоду залежить майбутнє біоресурсів у водоймах.

Нагадаємо, що 10 квітня на Переяславщині жінка хотіла продати кросівки, натомість втратила гроші з картки. Деталі дізнавайтесь тут.

Фото: Facebook-сторінка поліції Київщини

Нагору