ЖИТТЯ

Максима Гаєвського та Сергія Потапенка із Переяславщини посмертно відзначили орденами “За мужність” ІІІ ступеня

Двох воїнів із Переяславщини відзначили державними нагородами посмертно. Ордени передали батькам.

Указами президента України від 31 жовтня та 12 серпня 2022 року орденами “За мужність” ІІІ ступеня посмертно відзначили Максима Гаєвського із Переяслава та Сергія Потапенка із Лецьок (Циблівська ТГ). Міський голова Переяслава Вячеслав Саулко та представник місцевого відділу ТЦК та СП Володимир Мамітько 20 квітня вручили нагороди рідним загиблих захисників. Про це повідомляє Інформатор.

Максима Гаєвського з першого дня повномасштабної війни призвали до лав ЗСУ. Він був стрільцем-помічником гранатометника. 24 серпня він загинув, захищаючи Батьківщину, поблизу населеного пункту Павлівка на Донеччині. 28 серпня його поховали на Заальтицькому кладовищі у Переяславі. Державну нагороду отримали його батьки Людмила та Микола Гаєвські.

Сергій Потапенко захищав Україну ще під час АТО. До ЗСУ його призвали 13 червня 2022 року. Був заступником командира бойової машини – навідником-оператором. Загинув 19 липня поблизу населеного пункту Вершина Донецької області. 28 липня його поховали на Ярмарковому кладовищі у Переяславі. Нагороду загиблого сина отримала Потапенко Наталія Петрівна.

Цей захід провели перед черговою сесією міської ради. Всі присутні не стримували сліз. Дякували батькам за відважних синів.

– Наші воїни-земляки віддали найцінніше, що у них є, – життя. Вони боролись за незалежність нашої країни і загинули смертю хоробрих. Вічна їм шана та пам’ять. Ваші сини вічно залишаться у пам’яті всієї України. А ви тримайтеся, дорогі наші, – звернувся до батьків Героїв Вячеслав Саулко.

Довідка. Орден “За мужність” ІІІ ступеня – українська державна нагорода, що вручається військовослужбовцям, співробітникам правоохоронних органів та іншим особам за проявлені ними героїзм і мужність при порятунку людей, а також при порятунку матеріальних цінностей, за героїзм і мужність у боротьбі зі злочинністю, при ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, а також в інших випадках при виконанні службового, військового або громадського обов’язку в умовах, які пов’язані з ризиком для життя.

Нагадаємо, що лейтенант Анатолій Адаменко із Переяслава отримав орден “За мужність” ІІІ ступеня. Його нагородили 18 квітня.

Віталій Усик

Фото: сайт міської ради

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору