ЖИТТЯ

У Переяславі чоловік викрав каблучку у знайомої, з якою випивав

У Переяславі чоловік викрав у знайомої золоту каблучку, поки та спала. Дійшло до суду.

18 січня близько 14:00 у Переяславі в готелі “Артак” чоловік з Великої Каратулі (Переяславська ТГ) відпочивав та вживав алкогольні напої разом зі знайомими. Коли жінка, з якою випивав, заснула, він таємно викрав у неї золоту каблучку. Згодом здав її до ломбарду. Таким чином завдав постраждалій матеріальних збитків на 6 тисяч 343 гривні 39 копійок. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на вирок суду від 11 квітня.

Обвинувачений під час судового засідання зізнався у скоєному злочині та попросив суворо не карати. Зазначив, що справді разом із двома людьми відпочивав та випивав. Коли жінка заснула, він вставав з ліжка та наступив на каблучку. Знав, що вона належить знайомій, однак привласнив її та згодом відніс до ломбарду, щоб отримати матеріальну вигоду.

Постраждала подала до суду заяву про розгляд справи за її відсутності та про відшкодування завданих їй збитків. Обставиною, яка пом’якшила покарання обвинуваченого, стало щире каяття.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні правопорушення передбаченого ч. 4 ст. 185 ККУ (Крадіжка, вчинена у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану) та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі на 5 років. Проте звільнив від відбування покарання з випробуванням і встановив іспитовий строк два роки. Також обвинувачений має покрити судові витрати у сумі 220 гривень на залучення експерта. Золоту каблучку, яка була речовим доказом, повернули власниці.

Вирок можна оскаржити в Київському апеляційному суді протягом 30 днів з дня його винесення.

Нагадаємо, що на автобусній зупинці в Переяславі 21 квітня лежала п’яна дівчина без свідомості. Деталі – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору