ЖИТТЯ

Біля університету Переяслава висадили “Алею Незламності” із шевченківських дубів

Біля переяславського університету висадили “Алею Незламності”. Саджанці мають стосунок до Тараса Шевченка.

20 квітня на території Університету Григорія Сковороди в Переяславі в рамках екологічної акції “Шевченко єднає Україну” висадили “Алею Незламності” із близько десятка шевченківських дубів. Дерева висаджували члени наглядової ради УГСП, які в той день були в закладі і проводили щорічне засідання, а також студенти та викладачі університету. Про це повідомили на сайті університету, передає Інформатор.

“Саджанці виростили із жолудів дубів-патріархів на Черкащині, що в колишньому маєтку пана Енгельгардта. Сіянці зібрали з дуба Шевченка, в якому Тарас Шевченко ховав свої малюнки від пана Енгельгардта. Виростили деревця в лісовому розсаднику Пехівського лісництва філії “Звенигородського лісового господарства”. Знаю, що там одному з дубів-довгожителів понад тисячу років. Він і досі є життєздатним і дає плоди”, – розповів ректор університету Віталій Коцур.

Нагадаємо, що у Переяславі з 24 по 30 квітня відбудуться цікаві  заходи. Які саме, дізнавайтесь тут.

Фото: сайт університету

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору