ЖИТТЯ

В Україні всьоме продовжили воєнний стан та загальну мобілізацію

Верховна Рада продовжила воєнний стан та загальну мобілізацію в Україні. На який термін цього разу?

Верховна Рада з 20 травня продовжила воєнний стан та загальну мобілізацію в Україні. Такий режим діятиме ще три місяці – до 18 серпня. Загалом це вже сьоме таке продовження. За це проголосували 324 парламентарі. Про це 2 травня повідомив народний депутат Ярослав Железняк, передає Інформатор.

“Парламент продовжив дію воєнного стану та загальної мобілізації. Строк дії воєнного стану та мобілізації в Україні продовжується з 5 години 30 хвилин 20 травня 2023 року строком на 90 діб, тобто до 18 серпня 2023. Це було вже сьоме голосування Парламенту за воєнний стан з початку війни. За відповідні постанови №9259 та №9260 – 324 та 333 голосів”, – написав Железняк.

Раніше Рада схвалювала подібні рішення 24 лютого, 15 березня, 21 квітня, 15 серпня, 16 листопада та 19 лютого.

Воєнний стан – особливий правовий режим, що вводиться у разі загрози національній безпеці. На період дії воєнного стану органи державної та місцевої влади, військові командування набувають додаткових повноважень для якнайшвидшої стабілізації ситуації.

Нагадаємо, у Переяславі 1 травня знайшли артилерійський снаряд. Що відомо зараз, дізнавайтесь тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору