ЖИТТЯ

Погода на 4 травня: у Переяславі буде 20 градусів тепла

У Переяславі буде хмарно з проясненнями. Максимальна температура – 20 градусів тепла.

У четвер, 4 травня, у Переяславі буде хмарно з проясненнями. Опадів синоптики не прогнозують. Мінімальна температура повітря буде вранці – 10 градусів тепла. Максимальна ввечері – 20 градусів вище нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на sinoptik.

Швидкість вітру – 1-5 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 50 та 85 відсотками протягом доби. Тривалість дня 4 травня – 14 годин 52 хвилини. Завтра день буде довшим на 4 хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 5:25, а захід – о 20:17.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1911 році – 28,9 градуса тепла, а найнижчу в 1965-му – 0,6 градуса морозу.

Народні прикмети:

4 травня вшановують пам’ять святого мученика Іаннуарія, єпископа. У цей час потрібно спостерігати за черемхою: якщо вона рано зацвіла – буде тепле літо. Чим раніше вона починає цвісти, тим спекотнішим буде літо. З цього дня вкривається квітами ліловий бузок, у садах зацвітають нарциси. Саме час саджати часник, щоб літом уже зібрати врожай.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору