ЖИТТЯ

На Київщині пошкоджені нежитлові споруди, у Києві – автомобілі: наслідки нічної атаки 4 травня

Росія завдала чергової атаки з повітря по Україні. Яка ситуація на Київщині?

Чергової атаки з повітря завдали російські війська вночі 4 травня. За попередніми даними, атакували дронами-камікадзе Shahed та ракетами ймовірно балістичного типу. У командуванні повітряних сил ЗСУ наразі сповістили про знищення 18 безпілотників із 24 випущених цієї ночі з північного напрямку та з півдня, передає Інформатор.

Повітряна тривога на Київщині тривала із 2:03 до 6:02. За цей час у області вдало працювала ППО. За інформацією голови Київської ОВА Руслана Кравченка, внаслідок атаки на території однієї з громад області пошкоджено нежитлові споруди. Жертв та постраждалих немає.

Над Києвом збили усі ворожі повітряні цілі. Однак уламки завдали певної шкоди. “У результаті збиття ворожих повітряних об’єктів у Шевченківському, Печерському та Подільському районі столиці на різних вулицях навколо приблизно 10 будинків впали уламки. Внаслідок падіння уламків частково пошкоджені припарковані автомобілі (кількість уточнюється) та дорожнє покриття. Інформації про потерпілих громадян немає. Решта уточнюється”, – написав начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

Атакували й Одесу

В оперативному командуванні “Південь” зазначили, що вночі ворог спрямував 15 Shahed по Одесі . 12 знищили сили протиповітряної оборони і мобільні вогневі групи. “Три дрони вдарили по гуртожитках одного з навчальних закладів Одеси. Пожежу оперативно ліквідували. Люди не постраждали. На хвостовиках дронів “сакрально” позначено причину атаки”, – наголосили в ОК “Південь”.

Нагадаємо, що вночі 3 травня по Україні випустили 26 ударних дронів Shahed, 21 із них збили сили ППО. Деталі атаки – за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишетесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору