Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

Вбивство Кирила Тлявова у Переяславі: рідні хлопчика вимагають стягнути з обвинувачених 15 мільйонів гривень

У справі про вбивство Кирила Тлявова розпочалися судові дебати. Прокурори вимагають максимального покарання для обвинувачених.

2 травня у справі про вбивство 5-річного Кирила Тлявова розпочалися судові дебати. Прокурори обґрунтували покарання та пояснили, як встановили особу стрільця. Представники родини вимагають жорсткішого покарання та просять компенсацію в 15 мільйонів гривень. Про це повідомили на сайті Суспільного, передає Інформатор.

Як зазначили журналісти Суспільного, які працювали на місці події, майже годину прокурор Сергій Самчук зачитував докази, результати обшуків, допитів та номери експертиз, які за чотири роки відбулися у справі: “Було оглянуто місце злочину, проведені обшуки, знайдені речові докази: кулі, гільзи, так звані мішені, сліди від куль. Загалом проведено 33 експертизи, допити, слідчі експерименти. На думку обвинувачення, вина і всі обставини справи встановлені”, – сказав він.

Обвинувачення заявило, що з чотирьох обвинувачених стріляли троє: експоліціянт Іван Приходько, цивільний Дмитро Кривошей та син ще одного експоліціянта Володимира Петровця. Сам Петровець, на думку слідства, надав зброю та набої для пострілів. На думку слідства, саме Іван Приходько влучив у дитину.

Прокурор Максим Дергачов попросив у суду максимального покарання для всіх обвинувачених – для Івана Приходька 7 років позбавлення волі, Володимиру Петровцю та Дмитру Кривошею – по 6 років. Щодо неповнолітнього Петровця, з урахуванням його поведінки на стадії досудового розслідування, співпраці зі слідством, попросили чотири роки позбавлення волі, але замінити на відповідний випробувальний термін.

Олександра Тлявова, бабуся Кирила, попросила не застосовувати пом’якшувальної обставини до Петровця-молодшого та призначити всім максимальне покарання: “Більше 3,5 років ми були свідками, як у цій залі тривали судові засідання. Ми були свідками і концертів, і театральних вистав – обвинувачені поводилися зухвало та упереджено. Жоден з них вини так і не визнав. Ми вимагаємо максимального покарання для обвинувачених”.

Представниці родини Кирила Тлявова заявили, що просять суд стягнути з Івана Приходька та Володимира Петровця 15 мільйонів гривень на користь бабусі, матері та батька Кирила. Як пояснили адвокати Тлявових, рішення стягнути гроші лише з двох обвинувачених було за близькими Кирила. Вони переконані, що вбив Кирила саме Приходько, а Володимир Петровець має сплатити компенсацію, бо надав зброю та набої для пострілів.

Продовження судових дебатів відбудеться 8 травня. Там слово матимуть самі обвинувачені та їхні захисники.

ЩО ЦЬОМУ ПЕРЕДУВАЛО

31 травня 2019 року в Переяславі співробітники поліції під час відпочинку вживали спиртні напої, а потім почали стріляти по металевих банках та інших предметах. Одна з куль влучила в 5-річного Кирила Тлявова, який у цей час перебував на дитячому майданчику біля будинку. Хлопчик помер у лікарні через три дні.

Арештували трьох підозрюваних: Володимира Петровця, Івана Приходька і Дмитра Кривошею. У грудні 2019 року прокуратура передала справу до суду. ДБР вручило Приходьку підозру у “вбивстві, вчиненому із необережності”. Слідство вважає, що саме він смертельно поранив Кирила. Петровець і Кривошей вийшли під заставу на початку 2020 року. 22 грудня минулого року Приходька звільнили з-під варти через рішення Європейського суду з прав людини та призначили компенсацію у понад 9 тисяч євро.

Нагадаємо, що експерти вважають, що Кирило Тлявов помер після прямого влучання кулі.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору