ЖИТТЯ

У Переяславі чоловіка затримали з наркотиками, він спробував дати хабаря поліцейським: чим це завершилося

У Переяславі чоловіка судили за наркотики та хабар правоохоронцям. Що відомо?

У вересні минулого року житель Переяслава поблизу річки Трубіж нарвав листя конопель та приніс додому для власного вживання без мети збуту. 1 лютого вже цього року його зупинили поліціянти й він видав поліетиленовий пакет з 98,7 грама канабісу. Крім того, щоб уникнути кримінальної відповідальності, поклав 500 гривень хабаря до кишені куртки працівника поліції. Тож справа дійшла до суду. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на вирок суду від 21 квітня.

Під час судового засідання обвинувачений визнав свою провину та погодився на угоду про визнання винуватості. Покарання йому пом’якшили за щире каяття та активне сприяння у розкритті правопорушення.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 309 ККУ (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та ч. 1 ст. 369 ККУ (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). За сукупністю кримінальних правопорушень більш суворе покарання поглинуло менш суворе. Відповідно суд призначив штраф 18 тисяч 700 гривень за надання хабаря. Також обвинувачений має виплатити 1132 гривні 68 копійок за витрати на залучення експерта.

Вирок можна оскаржити в Київському апеляційному суді протягом 30 днів з дня його винесення.

Нагадаємо, що 4 травня на Переяславщині автомобіль збив 7-річну дитину. Як це сталося, читайте тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору