ЖИТТЯ

Погода на 9 травня: у Переяславі буде хмарно, без опадів

У Переяславі буде хмарно. Максимальна температура – 13 градусів.

У вівторок, 9 травня, у Переяславі буде переважно хмарно. Опадів синоптики не прогнозують. Мінімальна температура повітря буде вранці – 5 градусів тепла. Максимальна вдень – 13 градусів вище нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на sinoptik.

Швидкість вітру – 3-5 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 49 та 63 відсотками протягом доби. Тривалість дня 9 травня – 15 годин 7 хвилин. Завтра день буде довшим на 3 хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 5:14, а захід – о 20:26.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1985-му – 28,5 градуса тепла, а найнижчу в 1909-му – 1,6 градуса морозу.

Народні прикмети:

У цей день шанують пам’ять праведної Глафіри Амасійської. В народі її називали Горошницею, адже цей час вважався найкращим для посіву гороху. Також починали саджати картоплю. Вважалося, що морозний день на Глафіри принесе ще 7 днів морозу.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору