ЖИТТЯ

На Київщині вночі 9 травня збили півтора десятка ворожих ракет: які наслідки від уламків

25 ракет випустили по Україні російські війська. Які наслідки на Київщині?

Вночі з 8 на 9 травня російські війська завдали чергової ракетної атаки. Близько 22:00 8 травня вони випустили 8 крилатих ракет “Калібр” на східні регіони України, всі їх знищили. А ближче до 4:00 9 травня окупанти здійснили пуски 17 крилатих ракет Х-101/Х-555 з району Каспію. Сили ППО збили 15 із них, 14 – у повітряному командуванні “Центр”. Про це повідомили у командуванні повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

У Київській міській військовій адміністрації повідомили, що під час нічної атаки у повітряному просторі Києва знищили близько півтора десятка ракет. Мер Києва Віталій Кличко сповістив, що у Голосіївському районі столиці уламок збитої ракети впав на приватне подвір’я. Його загасили. Постраждалих та пошкоджень немає.

Голова Київської ОВА Руслан Кравченко наголосив, що в області також не зафіксували влучань. Загиблих чи постраждалих від уламків теж немає. “В одній із громад Київщини внаслідок збиття ракети уламками пошкоджено покрівлю приватного житлового будинку. Загоряння було оперативно ліквідовано. Мешканці будинку не постраждали. У короткі строки буде проведена оцінка завданих збитків для подальшого оперативного відновлення будинку. Внаслідок падіння уламків ракети незначних пошкоджень зазнала також прибудинкова споруда”, – зазначив він.

А що у Дніпрі?

8 ракет “Калібр”, які вночі прямували на Дніпропетровську область, збило повітряне командування “Схід”. Уламки впали на чотириповерхівку в Дніпрі. 32-річна жінка отримала поранення, її доставили в лікарню, повідомив очільник ОВА Сергій Лисак.

У будинку пошкоджені дах і перекриття кількох квартир. На третьому поверсі виявили бойову частину ракети. Вибухотехніки вже вивезли небезпечні уламки, їх знищать.

Нагадаємо, що вночі 8 травня російські війська завдали атаки ударними безпілотниками по території України. Із північного напрямку випустили 35 дронів Shahed.

Фото: очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору