ЖИТТЯ

У Переяславі у другій гімназії та ліцеї “Патріот” рятувальники відкрили “Класи безпеки”

У двох навчальних закладах Переяслава відкрили “Класи безпеки”. Там рятувальники навчали дітей.

10 травня у двох навчальних закладах Переяслава – гімназії №2 та ліцеї “Патріот” – фахівці Служби порятунку відкрили “Класи безпеки”. Зі школярами рятувальники поговорили про безпеку життєдіяльності та про профорієнтацію. Про це Інформатору розповів провідний фахівець організації заходів цивільного захисту Бориспільського РУ (Переяслав) ГУ ДСНС у Київській області Денис Порохня.

У гімназії №2 дружина юних рятувальників-пожежників “Друга зміна” продемонструвала свої знання і навички з безпеки життєдіяльності. Для молодших школяриків показали тематичну виставу, яка закінчилась веселою руханкою та майстер-класом з гасіння умовної пожежі.

У ліцеї “Патріот” провели шикування на плацу, виконали Гімн України та вшанули загиблих героїв-захисників хвилиною мовчання. З ліцеїстами рятувальники говорили здебільшого про профорієнтацію, про умови життя сьогодення.

“Вкотре рятувальники переконались, що діти України – наш найцінніший скарб, який ми оберігатимемо, продовжуючи говорити з ними про безпеку”, – наголосили рятувальники.

Зазначимо, що у “Класах безпеки” проводяться заняття з правил пожежної та мінної безпеки, вивчаються алгоритми дій під час сигналу “Повітряна тривога”, а також інших надзвичайних ситуацій із залученням працівників ДСНС, Нацполіції, Товариства Червоного Хреста України, медиків, ООН Юнісеф України та інших.

Нагадаємо, що 19 квітня у Переяславі рятувальники провели навчання для “юних пожежників”. Більше про це дізнавайтесь тут.

Фото надав Денис Порохня

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору