ЖИТТЯ

Улюблені місця Переяславщини: територія університету нагадує окреме красиве містечко

Жителі Переяславщини розповідають про свої улюблені місця. Чим поділилась Оксана Александрова?

Інформатор продовжує рубрику “Улюблені місця Переяславщини”. У ній жителі міста та сіл колишнього району розповідають про місця, які їм подобаються найбільше. Цього разу своїм улюбленим місцем поділилась переселенка з Луганської області, мешканка табору “Славутич” Оксана Александрова. Вона розповіла про красу Університету Григорія Сковороди в Переяславі.

Як дістатися? Від табору до університету можна дістатись тільки пішки, бо звідти автобуси не ходять. Та й люблю я багато ходити – по 10-15 кілометрів щодня виходить.

Коли відкрила це місце? В університеті я вперше побувала, коли приїздила щодо гуманітарних питань, потрібні були деякі речі для батька, мене туди скоригували волонтери. Це був початок осені 2022 року.

Чим це місце особливе? Мені дуже подобається університет, я закохалася в це місце. Коли туди потрапила, подумала: “Боже, яка краса”. Ходила до нього через місточок та поле (Стогніївський шлях), то ще більше сподобалося. Подумала, що це якесь окреме містечко в Переяславі, адже там і гуртожитки є. Територія і сам заклад дуже чисті, красиві та охайні. Читальний зал мені сподобався, думаю, треба обрати час і ще раз прийти туди.

Особлива згадка. Запам’яталось, коли була в університеті, то побачила, як співає дівчина Мирослава. Мені так це сподобалось, у неї дуже красивий голос. Вона ще на сцені в таборі у нас виступала. Також в університеті працює мама нашого головного волонтера, я її впізнала по очах, бо у них із сином вони дуже схожі.

Ще кілька рекомендацій. Можна прогулятися біля табору “Славутич”, там красива природа і Дніпро, а восени багато грибів.

Нагадаємо, що минулого тижня в цій рубриці Олександр Павлик розповів про музей просто неба. Матеріал читайте тут.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору