ЖИТТЯ

Чи загрожує весняна повінь Переяславу: комісія перевірила справність та безпеку гідротехнічних споруд

Комісія перевірила справність гідротехнічних споруд на Переяславщині. Які висновки?

На початку травня на території Переяслав-Хмельницької експлуатаційної дільниці представники Міжрегіонального офісу захисних масивів дніпровських водосховищ провели робочу нараду щодо безпеки в захисному масиві “Захист заплави річок Трубіж і Карань” в разі повені. Про це Інформатору повідомив начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськради Переяслава Віктор Жарко.

Комісія перевірила технічний стан автотранспортної техніки, плавзасобів, які задіяні в обслуговуванні гідротехнічних споруд захисного масиву, та роботу насосно-силового, вантажно-підіймального обладнання та запірної арматури Трубізької насосної станції. Обстежили гідротехнічні споруди на готовність до пропуску весняного паводку. Визначили, що всі споруди та обладнання у справному стані.

Під час огляду зафіксували відмітку рівня води в Канівському водосховищі – 91,65 метра (за Балтійською системою висот). У квітні Трубізька насосна станція перекачала 33 млн 797 тисяч кубічних метрів води. Це дозволило утримувати рівень води в руслах річок.

Станом на 11 травня рівень води у водосховищі понизився на 7 сантиметрів, а у підвідному каналі Трубізької насосної станції стабільний, становить 85,26 метра. Тобто повінь проходить у контрольованому режимі та не має загрози навколишнім територіям.

Нагадаємо, що 4 травня народні депутати побували в Центрі зайнятості у Переяславі. Про що там говорили, дізнавайтесь у відеосюжеті.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору