ЖИТТЯ

Циблі сенсаційно (або ні) перемогли “Переяслав”: огляд першого туру чемпіонату з футболу

Розпочався чемпіонат Переяславщини з футболу. Які результати?

13 травня розпочався чемпіонат Переяславщини з футболу. У кожному матчі першого туру, здавалось, були очевидні фаворити. Але то лише здавалося, бо вже у стартовому матчі сталася сенсація – “Переяслав” програв Циблям. Втім, Вовчків та “Матадор” все ж здобули прогнозовані перемоги. Інформатор розповідає деталі.

Циблі (Циблівська ТГ) – “Переяслав” 3:2 (Черкаський, Жуль, Денисюк Д. – Столяренко (2 голи)

А ми попереджали, що Циблі здатні здивувати у цьому сезоні. Звичайно, мало хто сподівався, що це станеться вже у першому турі в матчі проти торішнього бронзового призера. Можливо, й сам “Переяслав” не очікував цього, тому не був достатньо налаштованим. Але інші тепер точно знатимуть, що із цією командою у пів ноги зіграти не вийде. Тому на недооцінку від дівичківського “Дніпра” через тиждень розраховувати не варто. Та на класний матч все ж посподіваємося.

Циблі – це точно не тогорічі Лецьки. Команда справді грамотно підібрала досить сильний склад. Цим самим підтвердила, що на Переяславщині зараз є чимало гравців, яким не знайшлось місця в інших колективах. Скажімо, голами відзначилися Ярослав Черкаський, який донедавна грав у “Дніпрі”, та Валентин Жуль і Дмитро Денисюк, які свого часу виступали за студениківський “Гранд”. Виходить, що у Студениківській громаді не спромоглися зібрати команду. Зате хлопці звідти тепер приносять результат іншому селу.

Мирне (Вороньківська ТГ) – Вовчків (Переяславська ТГ) 1:3 (Кишковський, 26 – Запісочний, 11, 18, Розовик О., 85)

Напередодні чемпіонату команди умовно розділилися на два табори: фаворитів та аутсайдерів. Важко було лише спрогнозувати, куди віднести Мирне. До слова, тепер уже незрозуміло, чи такі вже аутсайдери Циблі. Домашній матч із Вовчковом чудово показав, що Мирне цьогоріч навряд чи боротиметься за медалі. А от Вовчків на старті чемпіонату має дві гри (із Мирним та “Буртами”), щоб підготуватися до виїзного протистояння із “Матадором”. Ось там вже стане зрозуміло, чи зробила ця команда крок вперед, порівняно з минулим роком.

“Бурти” (Переяслав) – “Матадор” (Переяслав) 2:5 (Бончев, Цьома – Кривенко Р. (2 голи), Білим (2 голи), Чабаненко)

Для “Матадора” також справжній чемпіонат розпочнеться у третьому турі. Гра з “Буртами” – це, скоріше, “товарняк” із підвищеною відповідальністю. Надто різний рівень у цих суперників. Наступної суботи один із фаворитів на чемпіонство суперника не матиме. Чи зіграє це йому на руку перед матчем із Вовчковом, ще те запитання. Адже на старті турніру не так потрібен зайвий тиждень відпочинку, як набуття ігрової практики. Для “Буртів” також знаковим стане третій тур – дербі проти “Переяслава”, там можна буде поборотися за очки.

 

Нагадаємо, що, анонсуючи цей чемпіонат, ми підготували прогноз, як команди можуть розміститися у підсумковій турнірній таблиці. Обгрунтування – за посиланням.

Віталій Усик

Фото: Оксана Симоненко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору