ЖИТТЯ

У перший день благодійної акції до Дня вишиванки в університеті Переяслава зібрали понад 27 тисяч гривень

У Переяславі провели перший день акції “Одягни вишиванку – підтримай захисника”. Вона триватиме ще три дні. 

В Університеті Григорія Сковороди в Переяславі з нагоди Дня вишиванки 16 травня розпочалась благодійна акція “Одягни вишиванку – підтримай захисника”. Під час неї збирають гроші на потреби захисників. У перший день акції вдалось зібрати 27 тисяч 240 гривень. Про це повідомили на сайті університету, передає Інформатор.

Кожен факультет університету взяв участь у ярмарку-продажі, кулінарному і культурному змаганні, яке оцінювало журі. У підсумку стіл факультету гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій зібрав 6 тисяч 532 гривні, факультет української та іноземної філології – 6 тисяч 342 гривні, факультет фінансово-економічної і професійної освіти – 6 тисяч гривень, факультет технологічної і математичної освіти – 4 тисячі 876 гривень, факультет історичної та соціально-психологічної освіти – 2 тисячі 490 гривень, факультет фізичної культури спорту і здоров’я – тисячу гривень.

Акція в університеті триватиме і 17 травня з 11:00 до 16:00. У програмі заходів – ошатні фотозони, ярмарок-продаж “hand made”, вишиваних виробів, смаколиків та інших цікавинок, простір спілкування “Українська птаха Марія Буряк”, флешмоб до Дня вишиванки та показ документальної стрічки “Спадок нації”. 18 та 19 травня акцію проводитимуть у сквері “Серце Переяслава”.

“Вишиванка – це одне з найсвятішого, що є в українців, адже в ній ще тисячоліття тому зашифровано генетичний код нашої нації. Пригадую, як працював у Верховній Раді Україні після 2015 року. Це був день вишиванки, який вперше відзначався на державному рівні. Коли я прийшов у один із комітетів, то єдиний був одягнений у вишиванку. Наступного року ситуація змінилася на 100 відсотків. Ми мусимо популяризувати свій одяг, традиції. Мусимо любити свою малу батьківщину, бо в кожному елементі наших вишиттів є оті автентичні візерунки нашої землі”, – зазначив ректор університету Віталій Коцур.

Нагадаємо, що Генеральний штаб ЗСУ 14 травня привітав мам військовослужбовців піснею “Дві матері”. Слова до неї написав професор Університету Григорія Сковороди в Переяславі Олександр Потапенко.

Фото: сайт університету

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору