ЖИТТЯ

Акція “Одягни вишиванку – підтримай захисника” на третій день перемістилася у “Серце Переяслава”

У Переяславі триває акція “Одягни вишиванку – підтримай захисника”. Яким був третій день?

18 травня у сквері “Серце Переяслава” продовжилася акція “Одягни вишиванку – підтримай захисника”. Там облаштували фотозони, підготували тематичні фотоконкурси, а також влаштували ярмарок-продаж хенд-мейд речей, майстер-класи та вечір вуличної музики. 19 травня з 13:00 до 19:00 тут же триватиме ця акція. А 16-17 травня її проводили у переяславському університеті. Інформатор розповість детальніше про третій день акції.

Ведуча Анастасія Петрова попросила переяславців в останній день акції, 19 травня, приносити засоби гігієни, шкарпетки, білизну, обереги, смаколики, які волонтери передадуть військовим. У цей час виступали колективи Переяславської мистецької школи імені Павла Сениці та Будинку художньої творчості дітей і юнацтва. Згодом на умовну сцену вийшов гурт “Драбадан”.

18 травня відзначають всесвітній День вишиванки

У День вишиванки у Переяславі провели благодійну акцію

Виступали колективи Переяславської музичної школи імені Павла Сениці та Будинку художньої творчості дітей і юнацтва

Благодійна акція триває вже третій день

Працівники Переяславського центру професійно-технічної освіти продавали випічку, десерти, вишиті вироби ручної роботи, сувеніри. Майстриня виробничого навчання Вікторія Колоткова розповіла, що їжу готували у навчальному закладі: “Майже всю випічку вже розкупили, але дещо залишилось. А з початку повномасштабної війни ми передавали їжу для захисників через волонтерів”. Капкейки тут коштували 30 гривень, а випічка по 28-30 гривень. До слова, половину виручених коштів всі продавці передадуть на потреби ЗСУ.

Працівники Переяславського центру професійно-технічної освіти

Капкейки продавали по 30 гривень

 

Брейдер Олена Авдієнко, яка займається плетіннями різних видів, продавала афрорезинки від 150 до 400 гривень та могла заплести волосся охочим прямо під час акції: “Я сьогодні представляю вироби Анни Сахно, яка виготовляє іграшки ручної роботи та шопери. Також є вироби Анниною тітки Наталії, яка виготовляє мило і резинки”. Іграшки коштували від 220 до 325 гривень, ціна на шопери – 200-300 гривень. Резинки продавали по 30-50 гривень, а мило – по 125.

Брейдер Олена Авдієнко

Представники магазину “Kamik shop” продавали футболки з різними принтами для дорослих по 350 гривень, дитячі коштували 300 гривень. Термочашки продавали по 320-380. Ціна на кепки та панамки – 300 гривень.

Представники магазину “Kamik shop”

Ціна на кепки та панамки була 300 гривень

Футболки для дорослих з різними принтами по 350 гривень

Вчителі-реабілітологи Любов Бутович та Наталія Синиця від Центру соціального захисту дитячого реабілітаційного відділення продавали патріотичні брелоки по 30 гривень, брошки по 40 та підвісних янголяток по 50, які виготовили власноруч.

Вчителі-реабілітологи Наталія Синиця та Любов Бутович

Директорка художньої школи імені Петра Холодного Ірина Кузьмицька розповіла, що з викладачами закладу також долучились до акції: “Наша школа представляє вишивку, роботи ткацтва, лозоплетіння, листівки, виставку дитячих робіт, які готували до Дня матері”. Дитячі малюнки коштували по 200 гривень, а дорослі – по 300-1500. Вироби з лози продавали по 70-400 гривень. Листівки з дитячими малюнками коштували всього 20 гривень.

Також проводили майстер-клас з набійки фарбами. Викладач художньої школи Роман Кірпа проводив майстер-клас із ліногравюри: “Потрібно вибрати малюнок, перенести його на шматочок лінолеуму. З допомогою різців вирізаємо форму, валиком набираємо фарбу та робимо відбиток на папері. Можна використати готові форми малюнків, а можна створити свою. Такий виріб з готовою формою можна зробити за хвилин 15, а зі своєю за годину”.

Директорка художньої школи імені Петра Холодного Ірина Кузьмицька також взяла участь в акції

Виставка дитячих робіт до Дня матері

Викладачі художньої школи продавали плетені корзинки

Проводили майстер-клас з набійки фарбами

Працівники кондитерської Craft Cake продавали трайфли (торти в стакані) з різноманітними начинками по 90 гривень. Чізкейки коштували 90 гривень. Желе в стаканчику пропонували по 30 гривень, ескімо – по 50. Льодяники коштували 10 гривень.

Бариста Марина із кондитерської Craft Cake

Ласощі на будь-який смак

Переяславка Анна розповіла, що придбала під час акції біляші та піцу, які виявились дуже смачними. Додала, що придивлялась до цікавих сумочок, мотанок та вишиванок.

Переяславка Лариса поділилась, що купила прапорець, серветочку бра, блокнотик, браслетики: “Нам дуже подобається акція, ходимо сюди вже другий рік поспіль. Із їжі ми купували смачні пиріжечки та десерти. Моя внучка навіть робила плетіння з пірсингом у волоссі, яке коштувало 100 гривень”.

Переяславка Лариса та її внучки

Розповіла, що її внучка навіть робила плетіння з пірсингом у волоссі

Жителька міста Ірина Бабкіна розповіла, що разом із сином купували смаколики, десерти та навіть взяли участь у безпрограшній лотереї. Для цього потрібно було заплатити всього 30 гривень.

Жителька міста Ірина Бабкіна розповіла, що разом із сином купили смаколики, десерти та взяли участь у безпрограшній лотереї

Нагадаємо, що у День вишиванки на фасаді другої гімназії у Переяславі вивісили 30-метровий малюнок вишитого рушника. Детальніше – тут.

Оксана Симоненко

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору