ЖИТТЯ

У Переяславі на фасаді другої гімназії вивісили малюнок 30-метрового вишитого рушника

У Переяславі на фасаді другої гімназії вивісили малюнок вишитого рушника. Дійство приурочили до Дня вишиванки. 

18 травня у Переяславі біля центрального входу гімназії №2 зібрались учні та викладачі для того, щоб прикрасити фасад гімназії 30-ти метровим малюнком вишитого рушника. Така ідея належить соціальному педагогу Юлії Єфремовій, яка о 6 ранку вивісила плакат для подальшої роботи. Приурочили це дійство до Дня вишиванки. Про це повідомляє Інформатор.

До спільної роботи долучились викладачі та учні початкових класів гімназії. На виготовлення плакату пішло близько 5-ти днів. Для плакату взяли візерунок популярної вишиванки, яку розмалюють червоним і зеленими кольорами. Завершити розмальовування планують до 12:00.

Заступниця директора з виховної роботи Наталія Литвин розповіла, що так як гімназія знаходиться в центрі міста, то працівники хочуть звернути увагу людей на нашу ідентичність: “Вишиванка – це наш код нації. Також сьогодні ми проведемо флешмоб з дітками, які прийшли у вишиванках”.

18 травня у Переяславі діти розмальовували плакат вишитого рушника

До такого дійства долучились учні початкових класів та викладачі гімназії

Малюнок зробили в двох кольорах

Діти розмальовували рушник із захопленням

На виготовлення такого плакату пішло 5 днів

Учні гімназії прийшли на навчання у вишиванках

Малюнок рушника гарно прикрашатиме гімназію

Нагадаємо, що 18 травня відзначають День вишиванки. Спогади, звичаї та що планують у Переяславі цього дня, дізнавайтесь тут. 

Оксана Симоненко

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору