ЖИТТЯ

Вночі 19 травня росіяни завдали повітряної атаки: які наслідки на Київщині та в інших регіонах

Росія знову завдала атаки з повітря. Які наслідки на Київщині та в інших регіонах?

Вночі 19 травня російські війська атакували територію України з повітря. З північного та південно-східного напрямків випустили 22 дрони Shahed-136/131 та 6 крилатих ракет “Калібр”. Із них збили три ракети та 16 дронів. Про це повідомили у Командуванні повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

У Київській міській військовій адміністрації зазначили, що всі повітряні об’єкти, які летіли в напрямку столиці, знищили сили ППО. “За попередніми даними, рашисти знову запустили по столиці баражуючі боєприпаси Shahed. З тактичного огляду, це був напад у кілька хвиль, з короткими інтервалами між атаками. Такою тактикою кремлівське зло намагається виснажити нашу ППО, а також психологічно впливати на цивільне населення”, – йдеться у повідомленні КМВА.

Голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко повідомив, що в регіоні влучань та постраждалих немає. Через падіння уламків знищених безпілотників у двох місцях загорілася лісова підстилка. Пожежі вже ліквідували.

Які наслідки в інших регіонах?

Між 4 та 5 годинами ранку Львівську область атакували “шахеди”. Працювала ППО, знищили 5 дронів. Ще один ліквідували над іншою областю на заході України. Постраждалих та руйнувань у Львівській області немає, повідомив голова ОВА Максим Козицький. За попередньою інформацією, ціллю був обʼєкт критичної інфраструктури міста, додав мер Львова Андрій Садовий.

Росіяни також вдарили по промисловому підприємству в Кривому Розі. Постраждала жінка, її госпіталізували у важкому стані, повідомили у Дніпропетровській ОВА. Мер міста Олександр Вілкул уточнив, що зафіксували чотири влучання. Також є суттєві руйнування цехів, знищене обладнання. Крім того, сталася пожежа, її вдалося локалізувати, але станом на 7:44 рятувальники продовжували її гасити. У адмінбудівлі отримав легкі поранення 45-річний чоловік.

Нагадаємо, що у ніч із 17 на 18 травня російські війська випустили 30 крилатих ракет морського, повітряного та наземного базування. Сили ППО збили 29 із них.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору