ЖИТТЯ

Нічна повітряна атака 18 травня: які наслідки на Київщині та в інших регіонах України

Росія знову завдала атаки з повітря. Які наслідки на Київщині та в інших регіонах?

У ніч із 17 на 18 травня російські війська атакували територію України з повітря. Здійснили кілька хвиль ракетних атак з різних напрямків. Загалом випустили 30 крилатих ракет морського, повітряного та наземного базування. Сили ППО збили 29 із них. Про це повідомили у Командуванні повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

“Із літаків стратегічної авіації – двох Ту-160 та восьми Ту-95 – випущено 22 крилаті ракети Х-101/Х-555. Із кораблів у Чорному морі – шість крилатих ракет “Калібр”. А також дві крилаті ракети “Іскандер-К” із наземних оперативно-тактичних ракетних комплексів. Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил у взаємодії з іншими складовими Сил оборони України знищено 29 крилатих ракет. Також збито два ударних БпЛА “Shahed-136/131″ та два розвідувальних БпЛА оперативно-тактичного рівня”, – йдеться у повідомленні повітряних сил.

У повітряному просторі Києва вдало відпрацювали сили ППО. “Після запуску ракет ворог задіяв над столицею свої розвідувальні БпЛА. За попередньою інформацією, усі ворожі цілі в повітряному просторі Києва були виявлені і знищені”, – зазначили у Київській міській військовій адміністрації. Зафіксували падіння уламків в Деснянському та Дарницькому районах столиці. Найбільші пошкодження – у Дарницькому районі: там було загоряння на території гаражного кооперативу. Пожежу ліквідували. В решті районів можуть бути падіння уламків на припарковані автомобілі, прибудинкову територію чи лісопаркову зону. Інформації щодо постраждалих немає.

Голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко зазначив, що в регіоні влучань не було. Постраждалих від уламків також немає. “У кількох громадах виявлено падіння уламків на подвір’я людей. Вже є інформація про пошкодження кількох приватних будинків. На щастя, вони незначні – вибиті вікна, пошкоджений шифер даху. Також уламками пошкоджено два автомобілі”, – пояснив він.

Які наслідки в інших регіонах?

В Одеській області зафіксували влучання у промисловий об’єкт. На підприємство впали уламки двох збитих ракет. Інші шість знищили над морем. Унаслідок обстрілу одна людина загинула, ще двоє поранені (постраждалі – охоронці об’єкта), повідомив речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

Вранці 18 травня Росія також завдала удару по Хмельницькій області. Є влучання в об’єкт інфраструктури у Хмельницькому районі, люди не постраждали, повідомили в ОВА.

Житомирщину атакували чотирма ракетами. Три з них влучили в поле за межами забудови, ще одну збила ППО. Руйнувань і постраждалих немає, повідомили виданню “Суспільне” в ОВА.

У Кіровоградській області під час нічної атаки ППО знищила крилату ракету та безпілотник. Вибуховою хвилею від бойової частини ракети були пошкоджені три будинки, люди не постраждали. Також сталася пожежа через падіння уламків безпілотника, її ліквідували, розповіли в ОВА.

Нагадаємо, що вночі 16 травня російські війська атакували територію України ракетами та безпілотниками. Всі ворожі об’єкти, серед яких 6 “Кинджалів”, збили сили ППО.

Фото: Telegram-канал начальника поліції Київщини Андрія Нєбитова

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору