ЖИТТЯ

Нову професію можна опанувати через “Дію”: Мінцифри запустило масштабний проєкт

В Україні запустили проєкт “Дія.Освіта”. Чого у ньому можна навчитися?

В Україні запустили масштабний проєкт “Дія.Освіта”. Це – національна платформа актуальних знань і навичок, де можна безоплатно навчатися, опанувати нову професію та ознайомитися з актуальними вакансіями. Про це повідомили у Міністерстві цифрової трансформації, передає Інформатор.

“Дія.Освіта” – це наступний етап еволюції проекту “Дія. Цифрова освіта”, який стартував у 2020-му і був зосереджений на цифрових навичках і цифровій грамотності. Відтоді на платформі зареєструвалися майже 2 млн українців.

Відтепер на “Дія.Освіта” – сотні нових освітніх серіалів: від ландшафтного дизайну до баристи, від графічного дизайнера до пекаря, від проєктного менеджера до пакувальника. Також на платформі залишаються доступними освітні серіали із цифрової грамотності чи кібербезпеки. Абсолютно всі вони є безоплатними та доступними. І завжди такими залишатимуться.

Повний список професій та напрямів можна подивитися на порталі osvita.diia.gov.ua, і цей перелік постійно поповнюватиметься. Пріоритет становлять професії, що мають попит на ринку праці. Після успішного завершення навчання кожен отримує сертифікат, який можна додати в резюме.

“Поки в Україні триває війна, світ не стоїть на місці й активно розвивається. Наш головний виклик – розвиток людського капіталу. Наразі в Україні зареєстровані майже 5 млн вимушених переселенців. За міжнародними оцінками – близько 7 млн людей. Мільйони людей втратили роботу чи закрили бізнес і вимушені починати життя з нуля. Завдання держави – створити для цього сприятливі умови”, – зазначив віце-прем’єр міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Нагадаємо, що Нацбанк випустив нову 10-гривневу монету. Який вигляд вона має, дивіться тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору