ЖИТТЯ

У Тетієві в бігу змагалися близько двох тисяч спортсменів: серед них – студенти із Переяслава

У Тетієві провели “Забіг заради миру”. Взяли участь студенти переяславського університету.

20 травня у Тетієві Київської області відбувся спортивно-розважальний захід “Забіг заради миру” – Тетіївська миля – до перемоги”. У ньому взяли участь студенти факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Університету Григорія Сковороди в Переяславі Костянтин Кузьменко, Денис Ситник й Антон Неволін. Посіли призові місця. Про це повідомили на сайті УГСП, передає Інформатор.

У змаганнях взяли участь близько 2 тисяч спортсменів віком від 3 до 86 років з різних куточків Київщини (крім Переяслава, це були Буча, Ірпінь, Славутич, Фастів, Гатне, Макарів, Великодимерська, Дмитрівська та Боярська громади, найбільше учасників представляли Тетіївщину та Білоцерківщину) та України загалом. Підтримали захід та його учасників чинний рекордсмен України в марафоні, учасник літніх Олімпійських ігор в Афінах-2004 Дмитро Баранівський та учасниця літніх Олімпійських ігор в Токіо-2020 Дарина Михайлова.

Найменші учасники, діти до 7 років, бігли 100-метрівку. Спортсмени віком від 8 до 14 років долали дистанцію у 500 метрів, а 15-18-річні – 804,5 метра. Окрім цього, були доступні сімейні старти на 500 метрів, скандинавська ходьба на 804,5 метра (пів милі) й біг на 1 609 метрів (милю) для всіх охочих.

У рамках програми заходу було чимало різноманітних спортивних активностей: диск-гольф, скелелазіння, флорбол, туристичні вузли, лабіринт, дистанція з орієнтування, танцювальний майстер-клас із Hip-Hop та Jazz Funk. Також працювало наметове містечко. Дійство стало можливим за сприяння Всеукраїнського центру фізичного здоровʼя населення “Спорт для всіх”.

Нагадаємо, що 8-річний Андрій Матвійчук із Переяслава став чемпіоном Київщини із шахів. Деталі читайте тут.

Фото: сайт УГСП

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору