ГРОШІ

На Бориспільщині посадовця відділу освіти запідозрили у завданні збитків громаді на понад 107 тисяч гривень

На Бориспільщині під час ремонту укриття садочку виконавець вніс завищені дані. Відділ освіти заплатив більше на 107 тисяч.

Бориспільська окружна прокуратура повідомила про підозру посадовій особі відділу освіти та підприємцю за фактами розтрати та заволодіння чужим майном в умовах воєнного стану за ч. 4 ст. 191 ККУ. Про це повідомили на сайті Київської обласної прокуратури, передає Інформатор.

За даними слідства, підрядник уклав з відділом освіти однієї з громад Бориспільського району договір з ремонту укриття у дитячому садочку. Щоб заволодіти грошима, підозрювані внесли до звітної документації завищені обсяги виконаних робіт та використаних будівельних матеріалів. На підставі цих документів відділ освіти перерахував на рахунок підприємця бюджетні кошти.

Згідно з висновком експертизи, збитки територіальній громаді становлять понад 107 тисяч гривень. Триває досудове розслідування.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, що у Вовчкові на Переяславщині гімназію хочуть реорганізувати у початкову школу. Депутати за це поки що не проголосували.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору