Переяслав Перейти на сайт

Завершення навчального року в Переяславі: чи будуть урочистості, скільки випускників та медалістів

Як завершується навчальний рік у Переяславі? Запитали у начальника відділу освіти.

У середу, 31 травня, для школярів Переяслава офіційно завершиться навчальний рік. У Переяславській громаді буде 174 випускники 11-х класів та 397 випускників 9-х класів, найбільше – у ліцеї імені Володимира Мономаха (колишня ЗОШ №7). Також цьогоріч буде 13 медалістів, що на 10 менше ніж торік: 2 срібних та 11 золотих. Про це Інформатору розповів начальник міського відділу освіти Петро Ярмоленко.

– Будь-яких урочистостей не плануємо, всі Останні дзвоники проведемо з дотриманням безпекових вимог, – зазначив Ярмоленко. – Ми рекомендуємо максимально утриматися від великих лінійок та провести все тільки для випускних класів.

Додав, що у період літніх канікул у школах та садочках Переяславської громади мають провести косметичні ремонти у класах та коридорах. Також продовжать облаштовувати укриття, щоб із 1 вересня всі діти пішли до освітніх закладів. Серед інших капітальних робіт – дах в дитсадочку “Любавонька”, на ремонт якого вже виділили кошти з бюджету.

– Мультипредметний тест у Переяславі проходитиме в ліцеї імені Івана Мазепи в період з 5 по 23 червня. В які саме дні, поки не розголошуємо з безпекових вимог. Вже із сьогоднішнього дня (26 травня – ред.) діти в своїх особистих електронних кабінетах отримують повідомлення з місцем, днем, часом проведення та детальнішою інформацією щодо тесту, який буде проходити у дві зміни, – розповів Петро Ярмоленко.

Нагадаємо, що на Бориспільщині посадовця відділу освіти запідозрили у завданні збитків громаді на понад 107 тисяч гривень. Деталі читайте тут.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.