ЖИТТЯ

Голів стає менше, а вболівальників більше: 3 тур чемпіонату Переяславщини з футболу в цифрах

Кількість голів, карток та глядачів. Підготували для вас актуальну статистику чемпіонату з футболу.

Після третього туру, який відбувся 27 травня, Вовчків (Переяславська ТГ) втратив одноосібне лідерство. Він програв “Матадору” (Переяслав), який наздогнав його, а ще цією осічкою скористався “Дніпро” (Дівички). Тепер у трьох фаворитів по 6 очок, щоправда, у Вовчкова на одну проведену гру більше. Досі не здобувало очок лише Мирне (Вороньківська ТГ). Про інші статистичні цікавинки туру розповідає Інформатор.

Голи

З кожним туром забитих м’ячів стає все менше. Цього разу в трьох матчах їх було 12, тобто по 4 за гру. Половину з цих голів вболівальники побачили у Дем’янцях, де “Матадор” і Вовчків влаштували захопливе протистояння – 4:2. Не спромоглися забити взагалі “Переяслав” та Мирне. Для останніх кожен гол наразі вважається неабиякою подією, бо їх було лише 2 у трьох турах.

У бомбардирській гонці особливих змін не сталося. Артем Килипенко із “Дніпра” не забивав, але із 4 м’ячами зберіг лідерство. Владислав Столяренко із “Переяслава”, у якого 3 голи, дозволив наздогнати себе Романові Кривенку та Антону Білиму із “Матадора”. Вималювалася й чимала когорта футболістів, які мають в активі по два м’ячі й готові увірватися до боротьби за “золоту бутсу”: Ігор Запісочний та Олег Розовик із Вовчкова, Антон Бончев із “Буртів” (Переяслав) та Ігор Герасько із “Дніпра”.

Картки

9 жовтих карток отримали футболісти у третьому турі: троє із “Буртів”, двоє із “Матадора”, по одному із “Дніпра”, Мирного, Вовчкова та “Переяслава”. Загалом же найжорсткішою командою зараз є “Бурти”, у яких в пасиві 8 жовтих карток. Далі йдуть гравці Мирного, які вже назбирали 6 “гірчичників”. По 5 – у “Матадора” та Цибель (Циблівська ТГ), у Вовчкова – 4. Найменше дисциплінарних покарань мають “Дніпро”, який поки що не відчуває проблем у матчах, і “Переяслав”, у якого проблем вдосталь і прокинутися б не завадило.

Футболістів, які б упритул наблизилися до дискваліфікації через перебір жовтих карток (їх слід назбирати 4), наразі немає. Є лише ті, хто за три тури отримав дві жовті картки: Віталій Васько із Мирного, Антон Бончев та Максим Середа із “Буртів”.

Глядачі

Зате третій тур поки що встановлює рекорд відвідуваності цього року – 500 глядачів. За приблизними підрахунками від арбітрів, найбільше вболівальників було на центральному матчі в Дем’янцях, де “Матадор” приймав Вовчків, – 200. Дербі Переяслава на стадіоні ім. В. Лобановського зібралося подивитися 150 людей. Стільки ж було у Мирному, де місцева команда програла потужному “Дніпру”.

Нагадаємо, що з оглядом третього туру можна ознайомитися за посиланням. Також там є фоторепортажі із двох матчів.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору