ЖИТТЯ

На Київщині оптимізують роботу сервісних центрів МВС: чи можна буде “скласти на права” у Переяславі

На Київщині створять три екзаменаційні хаби замість 9 сервісних центрів МВС. Один буде і в Переяславі.

З 1 червня у сервісних центрах МВС Київської області та ще трьох областей України – Вінницької, Львівської та Одеської – створять “екзаменаційні хаби”. Метою такого пілотного проєкту є удосконалення процесу, посилення контролю за якістю складання іспитів, відкритість процедури отримання посвідчення водія та унеможливлення спекуляцій під час складання та прийому екзаменів у сервісних центрах. Про це повідомили на сайті Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС, передає Інформатор.

На території Київської області в рамках реалізації пілотного проєкту “Оптимізація сервісних центрів МВС” працюватимуть лише три територіальні сервісні центри МВС, які прийматимуть теоретичні та практичні іспити:

  • № 3242, у Білій Церкві на вулиці Сухоярська, 20;
  • № 3246, у Софіївській Борщагівці на вулиці Толстого, 2;
  • № 3248, у Переяславі на вулиці Новокиївське шосе, 46.

Екзаменаційні класи цих центрів для перевірки теоретичних знань обладнали системами перехресної відеофіксації із записом звуку, що унеможливлює існування в класі “сліпих” зон і втручання в теоретичний іспит сторонніх осіб. Змін в теоретичній підготовці майбутніх водіїв в рамках цього проєкту не буде. Необмежена кількість спроб скласти тести на знання ПДР протягом року теж залишається. Зменшення кількості автошкіл не передбачається.

Також цілями такого експерименту є забезпечення екзаменаційних хабів достатньою кількістю транспортних засобів для складання практичного іспиту і підвищення шансів у кандидатів у водії здавати екзамени з водіння на категорію “В” на автомобілях сервісного центру. Такі автівки будуть оснащені камерами спостереження з кутом огляду 360° та фіксацією аудіозапису в салоні. Камера в салоні фіксуватиме положення рук і ніг водія та екзаменатора.

Також планують скасувати обмеження у кількості спроб для складання практичного іспиту. Наразі їх – три. Планується, що вже наприкінці 2023 року можна буде складати практичний іспит на право керування транспортним засобом необмежену кількість разів протягом двох років.

6 сервісних центрів МВС, які є в Київській області не зачинять, вони продовжуватимуть надавати послуги з реєстрації-перереєстрації транспортних засобів, займатимуться обмінами і відновленнями посвідчень водія, видачею державних номерних знаків, їх відповідальним зберіганням тощо.

Така програма триватиме до кінця вересня. Після врахування усіх позитивних моментів та виправлень недоліків проєкт з оптимізації сервісних центрів МВС щодо екзаменації поширять на всю Україну.

Нагадаємо, що “Укрпошта” анонсувала вихід благодійного поштового випуску “Діти Перемоги малюють Україну майбутнього”. Деталі – за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору