ЖИТТЯ

На Київщині судитимуть чоловіка, який ошукав родича безвісти зниклого військовослужбовця ЗСУ

На Київщині чоловік ошукав родича зниклого безвісти військовослужбовця ЗСУ. Що відомо зараз?

Прокурори Київської обласної прокуратури затвердили та скерували до суду обвинувальний акт щодо чоловіка, який обманом заволодів коштами родича безвісти зниклого військовослужбовця Збройних сил України. Про це повідомили у Київській обласній прокуратурі, передає Інформатор.

Під час розслідування встановили, що обвинувачений подзвонив односельчанину, у якого брат служить у лавах ЗСУ та зник безвісти під час виконання бойового завдання, представився лікарем військового шпиталю на території республіки білорусь і повідомив йому, що військовослужбовець начебто перебуває там на лікуванні. Впродовж лютого-березня чоловік неодноразово телефонував знайомому і говорив про необхідність переведення грошей на його банківську картку для придбання медикаментів його братові. Той тричі перерахував гроші на рахунок псевдолікаря.

Також за місцем свого проживання обвинувачений зберігав корпус та запал до гранат і набої. Його дії кваліфікували як шахрайство та незаконне поводження з бойовими припасами (ч. 1 ст. 190 та ч. 1 ст. 263 КК України).

Нагадаємо, що ворожа ДРГ намагалася проникнути на територію України на Харківщині. Зведення Генштабу ЗСУ станом на 31 травня читайте тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору