ГРОШІ

В Україні підвищили тариф на електроенергію: скільки доведеться платити з 1 червня

В Україні підвищили тариф на електроенергію для населення. Скільки доведеться платити?

30 травня Кабінет Міністрів України затвердив підвищення тарифу на електроенергію для населення до 2,64 гривні/кВт-год. Це рішення стане чинним вже з 1 червня. Про це повідомили на сайті Кабміну, передає Інформатор.

За словами Міністра енергетики України Германа Галущенка, це рішення є необхідним для масштабної підготовки енергосистеми до наступного опалювального сезону, яка триває на енергетичних об’єктах країни, та спричинене руйнуваннями і пошкодженнями енергетичної інфраструктури внаслідок російських авіаударів.

Міністр пояснив, що Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, звернулась до Міністерства енергетики з пропозицією підняття у два етапи тарифу для населення до ринкового рівня, тобто до 5,5 грн. Першим етапом комісія пропонувала підняти тариф до 2,88 грн з ПДВ за 1 кВт-годину. Але знайшли можливість підвищити до 2,64 грн. Також, за його словами, з підняттям тарифу середня сума в платіжці за електроенергію для однієї родини зросте орієнтовно на 250 гривень.

В Україні діють три тарифи на електроенергію: два “соціальні” для населення та ринковий для бізнесу. Побутові споживачі, які використовували на місяць менше 250 кВт-год, платили 1,44 грн за кВт-год, хто більше – 1,68 грн за кВт-год.

Нагадаємо, що раніше ми розповідали, де та за скільки можна купити житло на Переяславщині. Добірка варіантів – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору