ЖИТТЯ

Що таке ПІН- та ПАК-коди до ID-картки та навіщо вони необхідні: пояснення Міграційної служби

Що потрібно знати про ПІН- та ПАК-коди до ID-картки? Розповіли у Міграційній службі.

Паспорт громадянина України у формі ID-картки є документом, який засвідчує особу та підтверджує громадянство на території України. Його основною перевагою є високий рівень захисту. Про ПІН- та ПАК-коди до ID-картки Інформатору розповіли у Переяславському відділі Центрального міжрегіонального управління Державної міграційної служби у м. Києві та Київській області.

Під час отримання ID-картки власнику самостійно необхідно:

  • написати цифрові комбінації – персональні ідентифікаційні номери (ПІН1 та ПІН2);
  • написати персональні авторизаційні коди (ПАК1 та ПАК2);
  • надалі – забезпечити конфіденційне зберігання цієї інформації.

Вказані цифрові комбінації не зберігаються жодними системами Державної міграційної служби, а містяться лише на чіпі ID-картки. ПІН1 – призначений для ідентифікації та авторизації доступу до безконтактного електронного носія. ПІН2 – для накладення електронного цифрового підпису.

У разі неправильного введення ПІН-коду тричі поспіль можливість виправлення буде автоматично заблоковано. Для розблокування цієї можливості власнику ID-картки потрібно буде ввести ПАК-код. Якщо ПАК-код буде введено неправильно 10 разів поспіль, така можливість також автоматично заблокується.

Якщо власник ID-картки не пам’ятає своїх ПІН- та ПАК-кодів і доступ до безконтактного електронного носія заблоковано, його ID-картка не втрачає чинності і нею можна користуватися протягом терміну її дії. Однак у цьому випадку використання ID-картки буде частково обмеженим.

Нагадаємо, що на Київщині оптимізують роботу сервісних центрів МВС. Чи можна буде “скласти на права” у Переяславі, дізнавайтесь за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору