ЖИТТЯ

Нічна атака Київщини 2 червня: поранено 11-річного хлопчика та літнього чоловіка, пошкоджено 5 будинків

Росія завдала чергової атаки з повітря. Які наслідки на Київщині?

У ніч із 1 на 2 червня російські війська атакували територію України з повітря. Близько 23:00 з південного напрямку випустили дрони-камікадзе Shahed-136/131, використовуючи рельєф місцевості та русло Дніпра. Близько 3:00 у повітряному просторі України були крилаті ракети Х-101/Х-555, випущені з Каспію. Зайшли вони з північного напрямку, атакуючи Київ, маневрували, намагаючись ввести в оману протиповітряну оборону. Сили ППО знищили усі 15 крилатих ракет та 21 ударний дрон. Про це повідомили у Командуванні повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

У Київській міській військовій адміністрації наголосили, що нічна атака проводилася дронами та ракетами. “За попередньою інформацією, у повітряному просторі над Києвом та навколо Києва силами та засобами протиповітряної оборони були виявлені і знищені понад 30 повітряних цілей різного типу. Інформація щодо руйнувань і потерпілих відсутня”, – йдеться у повідомленні.

Натомість, у Київській області є постраждалі та пошкодження будівель. “Внаслідок падіння уламків поранено дві людини, у тому числі дитину. Дорослий госпіталізований до лікарні та прооперований, загроз його життю немає. Крім того, через падіння уламків пошкоджено 5 приватних будинків. У 3 будинках пошкодження незначні – вибиті вікна, посічені фасади. У 2 – виникли пожежі, вони ліквідовані. Уламками пошкоджено декілька автівок, а також вікна в одному з офісних приміщень. У 2 районах області – декілька займань трав’яної та лісової підстилки”, – повідомили у Київській обласній військовій адміністрації.

Начальник поліцїі Київської області Андрій Нєбитов уточнив, що внаслідок нічної атаки постраждали 11-річний хлопчик та літній чоловік.

Нагадаємо, що на Бориспільщині перевірятимуть укриття задля забезпечення до них цілодобового доступу. Спонукала до цього трагедія в Києві.

Фото: Telegram-канал Андрія Нєбитова

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору