ЖИТТЯ

“До укриттів повинен бути цілодобовий доступ”: на Бориспільщині перевірятимуть сховища після трагедії в Києві

На Бориспільщині перевірятимуть укриття задля забезпечення до них цілодобового доступу. Спонукала до цього трагедія в Києві.

Керівникам органів місцевого самоврядування та балансоутримувачам укриттів Бориспільського району вкотре доручили подбати про забезпечення постійного вільного доступу до всіх можливих укриттів: сховищ, протирадіаційних, найпростіших укриттів, зокрема приватних. Про це 1 червня повідомив голова Бориспільської районної військової адміністрації Руслан Дяченко, передає Інформатор.

“Вкотре нагадую, усі укриття повинні бути відкритими негайно, цілодобово та перебувати в належному стані: забезпечені водою, медичним аптечками, шанцевими інструментами та іншим, згідно з вимог Наказу МВС від 09.07.2018 № 5792”, – зазначив Дяченко.

Він додав, що голови територіальних громад Бориспільського району разом з поліцією перевірятимуть, чи укриття відчинені та забезпечують цілодобовий доступ для населення.

Дяченко закликав негайно інформувати Бориспільську районну військову адміністрацію за телефоном 6-12-58, якщо виявили закрите або не належним чином забезпечене укриття.

Що цьому передувало?

Вночі 1 червня росіяни атакували Київщину “Іскандерами”. У Деснянському районі Києва група людей не змогла потрапити всередину укриття, яке розташоване у поліклініці. За уточненою інформацією поліції, загинули 9-річна дівчинка з матір’ю та ще одна жінка.

Ярослав, чоловік однієї із загиблих жінок, розповів Суспільному, що дружина прямувала до укриття з дитиною, але те було зачинене. За його словами, багато жінок і дітей довго стукали у двері, але їм не відчинили. Чоловік вирішив оббігти будівлю з іншого боку, щоб розбудити охоронця. У цей час прилетіли уламки, і його дружина загинула. З дитиною Ярослава все гаразд.

Із повним актуальним списком укриттів у Переяславській громаді ви можете ознайомитись за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору