ЖИТТЯ

Улюблені місця Переяславщини: де Аліна Римар мріє, будує плани та наповнюється енергією

Жителі Переяславщини розповідають про свої улюблені місця. Що радить відвідати Аліна Римар?

Інформатор продовжує рубрику “Улюблені місця Переяславщини”. У ній жителі міста та сіл колишнього району розповідають про місця, які їм подобаються найбільше. Цього разу своїм улюбленим місцем поділилася депутатка Переяславської міської ради Аліна Римар. Вона розповіла про урочище Гать біля Переяслава.

Як дістатися? Потрібно їхати від Переяслава у бік Цибель. Не доїжджаючи до них 2-3 кілометри, буде поворот праворуч на дорогу із бруківкою. Їдемо нею аж до асфальтового покриття, а потім другий поворот праворуч у ліс і виводить до цього обриву в урочищі Гать.

Коли відкрила це місце? Із самого дитинства (років із 6-7) знаю про нього. Бо свого часу із сім’єю ми щоліта виїжджали туди на ночівлю: розбивали наметове містечко, рибалили, грали у волейбол, засмагали, купалися, дивилися, як Дніпром ходять ракети та баржі. А востаннє там була торік із друзями. Виявляється, що вони раніше й не знали про це місце.

Чим це місце особливе? Там шикарні краєвиди, красива природа. Я взагалі люблю воду, для мене найкращий відпочинок – біля водойми. Можливо, через те, що я за знаком Зодіаку належу до водної стихії, вода для мене – джерело, з якого наповнююся енергією. У цьому місці мені спокійно, можна подумати про життя, помріяти, побудувати плани.

Свого часу працівники Центру зв’язку та управління ДСНС облаштували там класну зону відпочинку: бесідка, стіл, лавки, зона для готування їжі. І деякі люди приїжджали, прибирали за собою. А були такі, що залишали сміття та ще й частину тину, який там був, спалили, бо дров не вистачило. Потім лавку зламали, згодом ще щось… Спочатку працівники намагались щось відремонтували. Але, коли вчергове прийшли й побачили, що тин взагалі весь спалили, то прийняли рішення демонтувати все. Зараз там просто галявина.

Особлива згадка. Ми святкували там мій дванадцятий день народження. Приїжджали родичі з-за кордону, були вражені нашою природою. Запам’яталося це, тому що зазвичай я сама їздила на літні канікули до родичів, а тоді вони вперше за багато часу приїхали до нас. Справді, була така душевна атмосфера.

Ще кілька рекомендацій. У мене все так чи інакше пов’язане з водою. Подобається оглядовий майданчик у Циблях. У мікрорайоні Лагері біля Білого мосту місцеві жителі облаштували зону відпочинку. Була там торік, дуже сподобалося.

Нагадаємо, що минулого тижня в цій рубриці Оксана Симоненко розповіла про місток біля стадіону в Переяславі. Матеріал читайте тут.

Віталій Усик

Фото надала Аліна Римар

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору