На базарі у Переяславі продавали квіти, овочі та фрукти. Що ще можна було купити?
4 червня у Переяславі зранку, близько 8:00, було сонячно та тепло. Погода сприяла традиційним недільним торгам. Люди цікавилися розсадою, квітами та сезонними фруктами. Можна було помітити велике різномаїття домашніх квітів. Як і минулого разу, було багато ірисів. Коштують вони від 15 до 30 гривень за штуку. Півонії продавали по 10 гривень за штуку, проте можна було знайти і по 5. Інформатор традиційно розповідає про ціни на продукти.
Продавали і розсаду. Але, порівняно з минулим, тижнем її значно менше. Саджанці помідорів та капусти коштують по 25 гривень за пучок.
У м’ясному павільйоні, як і зазвичай, покупців було багато. Порівняно з минулим тижнем, ціни майже не змінилися. Свинячі ніжки можна було знайти по 45 гривень за кілограм, а супові набори – по 110. Продавали цього разу і курячий жир по 50 гривень за кіло. Ціни на інше такі:
- Телятина (1 кг) – 150-280
- Сало (1 кг) – 170-220
- Підчеревина (1 кг) – 200-260
- Лопатка свиняча (1 кг) – 170
- Ошийок (1 кг) – 180
- Биток (1 кг) – 170
- Ребро свиняче (1 кг) – 170
- Ніжки свинячі (1 кг) – 45-60
- Тушка курки бройлер (1 кг) – 120-130
- Куряча грудинка (1 кг) – 150
- Курячі крила (1 кг) – 110
- Курячі ніжки (1 кг) – 30-40
- Куряча голова (1 кг) – 30
- Тушка качки (1 кг) – 150
Літній сезон офіційно відкрито. Полуниці значно подешевшали – 80 гривень за кілограм (тиждень тому була по 120). З’явилися на прилавках і домашні черешні. Їх можна було придбати по 130 гривень за кілограм. Інші фрукти зараз мають такі ціни:
- Яблука (1 кг) – 10-40
- Лимони (1 кг) – 60-100
- Банани (1 кг) – 55-65
- Абрикоси (1 кг) – 100-120
- Персики (1 кг) – 100-110
- Нектарини (1 кг) – 100
На “Даринку” було багато овочів . Ціни за тиждень не змінились. Цього разу продавали зелений горох за 65 гривень за кілограм. Кабачки зараз коштують 70-80 гривень за кілограм. Інше – так:
- Огірки (1 кг) – 60-75
- Помідори (1 кг) – 60-90
- Морква (1 кг) – 40-60
- Капуста (1 кг) – 25-58
- Молода капуста (1 кг) – 70-75
- Картопля (1 кг) – 7-12
- Ріпчаста цибуля (1 кг) – 55-60
- Часник (1 кг) – 120
- Петрушка (80-100 г) –15
У молочних рядах ціни не змінились. Покупці намагалися якнайшвидше придбати свіжий товар. А продавців за прилавками було вдосталь. Що та почім вони пропонували:
- Молоко (1,5 л) – 35-40
- Сир (1 кг) – 120
- Бринза (1 кг) – 150
- Вершки (1 л) – 160-180
- Сметана (1 л) – 90-110
- Масло (1 кг) – 240-280
- Домашні курячі яйця (десяток) – 50-65
Ціни на рибу не змінились. Була серед всього розмаїття й сушена: плотва коштувала 240 гривень, а з ікрою – 400-450 за кілограм. Свіжа ж риба мала таку вартість:
- Карасі (1 кг) – 50-70
- Коропи (1 кг) – 90-140
- Лящі (1 кг) – 60
- Лини (1 кг) – 150
- Судаки (1 кг) – 170
- Щуки (1 кг) – 150
- Стейки коропа (1 кг) – 250
- Стейки білого амура (1 кг) – 250
- Філе сома (1 кг) – 250-280
- Товстолоби (1 кг) – 110
- Філе товстолоба (1 кг) – 180
- Стейки сома (1 кг) – 270
- Стейки білого амура (1 кг) – 270
- Чищені товстолоби (1 кг) – 110
- Стейки товстолоба (1 кг) – 170
Нагадаємо, що у рубриці “Прості та смачні рецепти” ми радили вам приготувати оладки з полуницями та м’ятою. Як саме, дізнайтесь тут.
Валерія Бобровська
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.