ЖИТТЯ

Вночі 6 травня росіяни атакували Україну 35 ракетами: які наслідки на Київщині

Росіяни завдали чергової нічної повітряної атаки. Які наслідки на Київщині?

Вночі 6 червня російські війська атакували території України крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-555. З району Каспійського моря випустили 35 ракет, більшість летіла в напрямку Києва. Сили ППО збили всі ворожі повітряні об’єкти. Про це повідомили у Командуванні повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

У Київській міській військовій адміністрації зазначили, що у повітряному просторі столиці збили понад 20 ракет. “Внаслідок падіння уламків у Деснянському районі пошкоджено дорожнє покриття, лінії електропередач тролейбусного сполучення, частково вибиті вікна магазину. Виявлено уламки ракети на даху приватної будівлі, горіння немає, потерпілих попередньо немає. Інформація уточнюється”, – йдеться у повідомленні.

У Київській обласній військовій адміністрації наголосили, що прильотів на території регіону не зафіксовано, немає й постраждалих. У кількох громадах внаслідок падіння уламків збитих цілей пошкоджені обʼєкти: “Є пошкодження 1 багатоквартирного будинку, 8 приватних, декількох офісних будівель, магазину. Постраждала й будівля одного з медичних закладів області. На щастя, обійшлося без жертв. Пацієнти та медичний персонал перебували в укритті. Крім того, відомо про пошкодження кількох гаражів та 27 приватних автомобілів. У результаті нічної атаки також постраждали лінії електромереж. Займання лісової та трав’яної підстилки – ліквідовані. Повідомлення щодо пошкодження майна продовжують надходити. Всі служби продовжують роботу з ліквідації наслідків повітряної атаки”.

Нагадаємо, що 4 червня під час повітряної атаки над Україною знищили 4 із 6 крилатих ракет Х-101/Х-555 та 6 із 8 ударних БпЛА Shahed. Деталі – тут.

Фото: начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору