ЖИТТЯ

Університет Переяслава опинився у ТОП-200 в Україні: на якому він місці

Оприлюднили рейтинг вишів України у 2023 році. Яке місце посів університет Переяслава?

Університет Григорія Сковороди в Переяславі посів 136 місце в академічному рейтингу “ТОП-200 Україна” у 2023 році. Він формується за сукупністю показників діяльності, якості науково-педагогічного потенціалу, якості навчання та міжнародного визнання серед двохсот найкращих університетів України. За рік переяславський виш покращив свій показник на майже пів сотні позицій. Про це повідомили на сайті УГСП, передає Інформатор.

Рейтинг сімнадцятий рік поспіль розробляє Центр міжнародних проєктів “Євроосвіта” спільно з міжнародною групою експертів IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence. Традиційно рейтинг охоплює 200 позицій. Цього року на 121-му та на 166-му місцях розташувалося по два університети з однаковими показниками. Таким чином до рейтингової таблиці внесли 202 заклади вищої освіти.

“З-поміж усіх показників найбільші вагові коефіцієнти мають академічна, науково-видавнича та міжнародна діяльність, оцінка науково-дослідницьких досягнень через порівняння сайтів університетів, цитованість наукових праць учених у наукових виданнях, якість представлення та популярність закладу в інтернет-просторі, а також досягнення в розрізі Цілей сталого розвитку ООН”, – пояснили алгоритм своїх дій укладачі.

Перше місце у рейтингу посів Київський політехнічний інститут ім. Сікорського, друге – Київський національний університет ім. Шевченка, третє – Харківський національний університет ім. Каразіна. Четвертою стала Львівська політехніка, а п’ятим – Львівський національний університет ім. Франка.

Нагадаємо, що днями в університеті Переяслава побував британський фотограф Едвард Метьюс. Про що він розповідав, читайте за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору