ЖИТТЯ

Російські війська 20 червня атакували Київщину ударними дронами Shahed: які наслідки

Росіяни завдали масованої атаки дронами. Які наслідки на Київщині?

Вночі 20 червня російські війська атакували територію України іранськими ударними безпілотниками Shahed-136/131. Випустили 35 дронів з північного (Брянська область) та південного (східне узбережжя Азовського моря) напрямків, намагались поцілити у військові та інфраструктурні об’єкти. Протиповітряній обороні вдалося знищити 32 дрони. Про це повідомили у Командуванні повітряних сил ЗСУ, передає Інформатор.

“Протиповітряна оборона сьогодні працювала у більшості областей України, втім основний напрямок атаки іранських дронів – Київщина. Тут знищено понад два десятки “шахедів”. Крім того, уночі російські окупанти завдали удару по Запоріжжю балістикою – ракетами “Іскандер-М”/С-300”, – йдеться у повідомленні.

“Це лише друга атака іранськими дронами по Києву з початку місяця і перша за останні 18 днів. За звичною для масованих нападів БпЛА тактикою, дрони заходили на столицю хвилями, курсами із різних напрямків. Повітряна тривога тривала понад три години. Силами і засобам нашої ППО в повітряному просторі навколо Києва було виявлено і знищено приблизно два десятки ворожих цілей. Інформації щодо потерпілих чи руйнування наразі не надходило. Дані оперативного зведення оновлюються і уточнюються”, – зазначили у Київській міській військовій адміністрації.

Внаслідок атаки на території одного із районів Київської області пошкоджено нежитлові споруди та кілька приватних будинків. Через падіння уламків зафіксували займання трав’яного настилу. Жертв та постраждалих немає. Про це повідомили у Київській обласній військовій адміністрації.

А що в інших регіонах?

Уночі дрони також атакували Львів та область, повідомив міський голова Андрій Садовий. У місті було три влучання у об’єкт інфраструктури, повідомили в ОВА. На об’єкті зайнялася пожежа, пошкоджене перекриття між поверхами, вибиті вікна. Водночас руйнування незначні, сказав Садовий в ефірі “Радіо Свобода”, об’єкти продовжують функціонувати.

Масованої атаки також завдали по Запоріжжю та передмістю, повідомили в Запорізькій ОВА. Мішенями стали комунікації, техніка сільськогосподарського підприємства, а також популярне місце відпочинку, кажуть в ОВА. За попередньою інформацією, люди не постраждали.

Нагадаємо, що 16 червня російські війська випустили по Київщині 6 крилатих ракет “Калібр”, 6 аеробалістичних ракет Х-47 “Кинджал” та 2 розвідувальні БпЛА. Всі їх збили сили ППО.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору