ЖИТТЯ

Як жителі Переяслава ставляться до представників ЛГБТК+: опитування на вулицях міста

Червень – це Місяць гордості. З цієї нагоди Інформатор запитав у переяславців, як вони ставляться до ЛГБТК+.

Червень – це не лише початок літа та канікул у школах, але також він є Місяцем гордості (Pride Month). У цей період ЛГБТ-спільноти всього світу збираються разом і відзначають свободу і гордість бути тими, ким вони є. Історія Місяця гордості сягає корінням у той час, коли представники ЛГБТК+ боролися за те, щоби подолати забобони і бути визнаними.

Червень був обраний місяцем прав ЛГБТК+ людей не просто так. Адже 28 червня 1969 року у Нью-Йорку в одному з гей-клубів міста поліцейські провели черговий рейд. Тоді гомосексуальні дії навіть між двома дорослими людьми вважалися аморальними та кримінальним злочином на всій території США. У 20 штатах США навіть існував закон, за яким можна було затримати будь-яку людину за підозрою у гомосексуальності. Покаранням могло бути довічне утримання у психіатричній лікарні.

Першою, хто виступив проти такої політики країни, стала темношкіра трансгендерна жінка. Вона кинула камінь у поліцейського під час чергового рейду. Так розпочався п’ятиденний бунт із застосуванням сили проти активістів. У цей час відбувся перший Прайд. Відтоді червень традиційно є місяцем про права ЛГБТК+-спільноти.

З цієї нагоди Інформатор вирішив поцікавитися у жителів Переяслава чи підтримують вони ЛГБТК+ та чи відвідали б вони Марш рівності, якби такий провели у нашому місті.

Цього року в Києві Маршу рівності не проводять у зв’язку з війною. У липні “КиївПрайд” проведе парад у англійському Ліверпулі разом із місцевою організацією LCR Pride Foundation. Водночас команда влаштовуватиме прайд-події в Києві впродовж усього літа.

Нагадуємо, що раніше ми запитували у переяславців, як вони ставляться до гетеросексуалів. Відповіді можуть здивувати вас.

Валерія Бобровська

Відео: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору