ЖИТТЯ

“Дніпро” програв і втратив свого бомбардира: огляд сьомого туру чемпіонату Переяславщини з футболу

Чемпіонат Переяславщини з футболу йде на паузу на найцікавішому моменті. Сьомий тур був найзапеклішим цього сезону.

Завершилося перше коло чемпіонату Переяславщини з футболу. Матчі сьомого туру 24 червня видалися такими запеклими, що навіть не хочеться робити паузу в турнірі аж на три тижні. “Дніпро” зазнав першої поразки, “Матадор” перервав серію програшів, найкращий бомбардир отримав вилучення за розмови з арбітром, а окрім нього, червоні картки побачили перед собою ще троє футболістів у інших матчах. Про все це детальніше розповідає Інформатор.

“Переяслав” – “Дніпро” (Дівички) 3:2 (Лисенко А., Лисенко П., Столяренко – Митрофаненко Вадим, Медуниця) Вилучення: Висоцький (“Дніпро”)

“Дніпро” вийшов на цей матч у не зовсім оптимальному складі. “Переяслав” же нарешті випустив Павла Лисенка, важливість якого для команди неможливо переоцінити. До того ж, не варто забувати, що “Переяслав” цьогоріч вміє грати із фаворитами, а “Дніпро” – це особливий подразник ще із перипетій минулого року. Врешті переяславці грали максимально самовіддано, але із холодною головою. Було складніше, ніж із “Матадором”, але все ж дніпряни жодного разу не змогли навіть зрівняти рахунок: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2.

Протягом одного коротенького кола “Переяслав” встиг побувати і найгіршою, і ось тепер найкращою командою міста. Якби він не втратив “свої” очки у матчах із Циблями та “Буртами” (Переяслав), то зараз був би головним суперником “Дніпра” у боротьбі за чемпіонство. Натомість, конкурентів у дівичківського колективу немає, бо навіть після поразки найближчий переслідувач відстає аж на 5 очок.

Через це досить дивно, що дніпряни надто сильно нервували наприкінці зустрічі, коли стало зрозуміло, що дістати “Переяслав” не вдасться. Так, програвати завжди неприємно, але зробити це можна гідно, не шукаючи виправдань чи винних серед інших. Уже в компенсований час Петро Висоцький договорився із арбітром Андрієм Середою до червоної картки. У рапорті суддя вказав причину – “образи в бік гравців суперника та арбітра”. Відповідно до регламенту, Висоцького дискваліфікували на наступні три матчі. Ось такі літні канікули влаштував собі найкращий бомбардир чемпіонату – повернеться на поле аж 12 серпня у матчі з “Матадором”.

На щастя для “Дніпра”, наступні три тури не повинні бути для нього надто складними – виїзди до Цибель та “Буртів” й домашня гра з Мирним. Та ще й не виключено, що таке завершення кола змотивує “Дніпро” у перерві ще більше підсилити склад, щоб навіть не оптимальний був сильніший за основу будь-якої іншої команди.

 

Вовчків (Переяславська ТГ) – Циблі (Циблівська ТГ) 2:2 (Федоренко, 45, Кручак, 57 – Шульга М.С., 10, 75) Вилучення: Запісочний (Вовчків)

Вовчків мав нагоду хоча б натякнути на повернення чемпіонської інтриги, але втратив очки у матчі із Циблями. Циблі вже довели, що є дуже міцною командою. Андердогом у матчах їх можна вважати хіба що за звичкою. В цілому ж вони реальний претендент на медалі. Ця нічия відкинула Циблі із третього на п’яте місце, але зараз розміщення команд у турнірній таблиці досить умовне, бо щільність просто надзвичайна.

Виграти лише половину своїх матчів і бути на другому місці – треба ще постаратися. Вовчкову це поки що вдається. Але у другому колі потрібно бути зібранішими. Вже точно не можна буде поступатися “Матадору”, справжній бій буде із “Переяславом”, а про те, що категорично заборонено допускати такі результати, як із Циблями, й нагадувати зайвий раз не треба.

“Матадор” (Переяслав) – Мирне (Вороньківська ТГ) 1:0 (Кривенко Ю., 60) Вилучення: Великодний, Кривенко Ю. (“Матадор”)

“Матадор” – головне розчарування першого кола. Хтось готовий із цим посперечатися? Команда, яка у найгіршому випадку зараз мала би бути у кількох очках відставання від “Дніпра”, насправді розмістилася на четвертому місці, програвши стільки ж матчів, як і виграла. При цьому “Матадор” на рівні із Мирним має найдовшу серію поразок – по три поспіль. Тож Мирне мало чудову нагоду створити тут одноосібного лідера.

Та й перемога цієї суботи, окрім того, що за рахунком взагалі не вражає, ще й має певні наслідки. Двоє провідних гравців “Матадора” Дмитро Великодний та Юрій Кривенко отримали вилучення. З “Буртами” 15 липня спробують розібратися без них.

Нагадаємо, що у шостому турі Циблі перемогли “Матадор”. Детальний огляд – за посиланням.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору