ЖИТТЯ

Висоцький найбільше забиває і найдовше відпочиває: 7 тур чемпіонату Переяславщини з футболу в цифрах

Кількість голів, карток та глядачів. Підготували для вас актуальну статистику чемпіонату з футболу.

Перша поразка для дівичківського “Дніпра”, перша нічия для Вовчкова (Переяславська ТГ), перша червона картка цього сезону… А потім друга, третя та ще й четверта. Перша кількаматчева дискваліфікація та ще й для найкращого наразі бомбардира. Сьомий тур чемпіонату Переяславщини з футболу у суботу, 24 червня, був аж надто гарячим. Тому Інформатор спробує його розібрати із холодної статистичної точки зору.

Голи

Тур видався пересічним у плані результативності. Команди забили вже досить звичні 10 м’ячів – у середньому 3,3 за гру. Як завжди, статистику донизу потягнуло Мирне (Вороньківська ТГ). Окрім того, що воно саме не забивало, то ще й “Матадору” (Переяслав) дозволило це зробити лише одного разу.

З-поміж лідерів бомбардирської гонки лише Владислав Столяренко із “Переяслава” покращив свій показник – він забив шостий м’яч. Інші ж “мовчали”. Петро Висоцький із “Дніпра” займався дещо іншими справами, про які йтиметься нижче. Його партнер у нападі Артем Килипенко не грав проти “Переяслава” у суботу. Олег Розовик із Вовчкова не зміг забити непоступливим Циблям.

Картки

Цей тур не аномальний за картками, він просто дикий. 19 жовтих карток, 4 червоні – здається, що команди на фініші першого кола думали не зовсім про футбол. Може, декому замало трьох тижнів перерви і він вирішив її продовжити ще на тиждень, а то й більше? Навряд чи, але все ж аж для чотирьох хлопців так і вийшло. Петро Висоцький наприкінці невдалої для його команди гри з “Переяславом” отримав свою третю на турнірі жовту картку і відразу пряму червону за те, що надто емоційно не погоджувався із рішенням арбітра. У рапорті суддя зазначив, що нападник ображав гравців суперника та арбітра. Тепер, згідно з регламентом, Висоцький пропустить три матчі – на полі ми побачимо його аж 12 серпня. Зрозуміло, що це найдовша дискваліфікація прямо зараз. (Вже після написання цього тексту Інформатору стало відомо, що до того, як Висоцький отримав свої картки, він ще й серйозно травмувався. На жаль, цього сезону він може більше не зіграти.)

Ігор Запісочний із Вовчкова отримав у матчі із Циблями дві жовті картки. У рапорті написано, що після цього він почав нецензурно висловлюватися до рефері та пхнув його. Тож, можливо, тут одним матчем дискваліфікації не обійдеться, якщо контрольно-дисциплінарний комітет прийме відповідне рішення. Дмитро Великодний та Юрій Кривенко із “Матадора” отримали по дві жовті картки, тому їхня перерва завершиться на тиждень пізніше, ніж у партнерів.

Тож, поки “Бурти” відпочивали, “Матадор” став найгрубішою командою чемпіонату – у його гравців 15 жовтих карток та 2 червоні. У “Буртів” та Цибель – по 14. Нереально визначити найменш грубу команду, бо багато карток назбирали всі: Мирне – 12 жовтих, “Переяслав” – 11 жовтих, Вовчків та “Дніпро” – по 10 жовтих та 1 червоній.

Найжорсткіші футболісти – Дмитро Великодний, у якого 4 жовті та 1 червона картка, Петро Висоцький із 3 жовтими та 1 червоною, Ігор Запісочний із 3 жовтими та 1 червоною. До слова, для Юрія Кривенка дві жовті картки у цьому турі стали першими загалом на турнірі. На межі дискваліфікації опинилося четверо гравців, у яких по 3 жовті картки: Антон Бончев із “Буртів”, Микола Мельник із Мирного, Максим (Сергійович) Шульга та Дмитро Денисюк із Цибель.

Глядачі

За приблизними підрахунками від арбітрів, матчі сьомого туру побачило 450 людей. Це пристойний показник, але не найкращий цього сезону. Найбільше вболівальників – 200 – було на стадіоні ім. В. Лобановського, де “Переяслав” приймав “Дніпро”. У Дем’янцях, де “Матадор” переміг Мирне, зібралося 150 шанувальників футболу, а у Вовчкові – 100.

Нагадаємо, що, попри першу поразку, “Дніпро” досі впевнено лідирує. Чому його осічкою не скористалися суперники, дізнавайтесь тут.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору