ЖИТТЯ

“Вони пішли за покликом своєї душі та серця”: у Переяславі відкрили Алею Героїв

У Переяславі відкрили Алею Героїв Переяславщини. На ній викарбували фото загиблих у російсько-українській війні.

27 червня у Переяславі біля пам’ятного знаку загиблим учасникам АТО (ООС) урочисто відкрили Алею Героїв Переяславщини. На ній викарбували фото 65-ти полеглих захисників у російсько-українській війні. На захід прийшло близько 200 містян. Про це повідомляє Інформатор.

На відкриття Алеї Героїв для вшанування пам’яті прийшло близько двохсот людей: очільники громад, переяславці, військовослужбовці, представники правоохоронних органів, родичі та знайомі загиблих героїв. На початку заходу всі присутні виконали гімн України та вшанували пам’ять героїв хвилиною мовчання.

Духовенство Православної Церкви України провело панахиду за загиблими у російсько-українській війні. До алеї та пам’ятного знаку загиблим учасникам АТО (ООС) урочисто поклали квіти.

На заході виступив голова Переяславської громади Вячеслав Саулко: “Сьогодні ми вшановуємо наших героїв на цій Алеї Слави, Алеї Героїв. Ми завжди будемо пам’ятати той великий подвиг, який вони зробили для нашої громади. Наш всіх обов’язок пам’ятати про тих, хто віддав своє життя за свободу, незалежність нашої країни”, – сказав він.

Також з промовою виступила голова Студениківської ОТГ Марія Лях: “Великий біль сьогодні ми разом з рідними відчуваємо. Справді це алея наших Героїв, алея еліти української нації. Кожен з нас повинен усвідомити, що вони пішли за покликом своєї душі та серця. Вони стали щитом, який ми сьогодні можемо з честю вшанувати. Тільки в єднанні, єдиним фронтом ми переможемо”, –  зазначила вона.

Офіцер першого відділу Бориспільського районного центру комплектування та соціальної підтримки Володимир Мамітько звернувся до рідних та близьких героїв: “Знаю вас всіх поіменно. Запам’ятайте – ви дружини, матері, діти героїв. Ви – герої, бо підтримували їх тоді, коли їм було важко. Ніхто не знає скільки сліз було вами пролито, ніхто не знає вашого болю. Я прихиляю перед усіма вами голову. Моя душа для вас завжди буде відкрита”, – сказав він та посмертно нагородив полеглих воїнів, вручивши нагороди їх дружинам, дітям, та матерям:

  •  Богдана Олександровича Януту – молодшого лейтенанта, командира десантно-штурмового взводу 1-ї десантно-штурмової роти І-десантно-штурмового батальйону 80-ї бригади нагородили Орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.
  •  Олексія Петровича Іванова – молодшого сержанта, командира стрілецького взводу стрілецької роти нагородили Орденом “За мужність” ІІІ ступеня.
  •  Володимира Миколайовича Міщенко – сержанта, командира стрілецького відділення, стрілецького взводу, стрілецької роти нагородили  Орденом “За мужність” ІІІ ступеня.

Молодший лейтенант капеланської служби, військовий капелан 137 батальйону протоієрей Євгеній Зотов та молодший лейтенант капеланської служби, військовий капелан 43 бригади протоієрей Дмитро Волошин передали відзнаку (посмертно) дружині Віталія Чорногора – старшого лейтенанта, який здійснював служіння у 3 самохідному дивізіоні.

Духовенство ПЦУ провело панахиду за загиблими у російсько-українській війні

На заході зібралось багато поважних гостей

На відкриття Алеї Героїв прийшло близько 200 людей

З промовою виступила голова Студениківської ОТГ Марія Лях

Володимир Мамітько передав родичам загиблих воїнів нагороди

Всього нагородили посмертно четверо героїв

Дмитро Волошин та Євгеній Зотов передали нагороду загиблого воїна Віталія Чорногора його дружині

На відкриття Алеї Героїв прийшло багато рідних та близьких полеглих військових

До пам’ятного знаку загиблим учасникам АТО (ООС) поклали квіти

Вічна пам’ять полеглим Героям

Рідні та близькі вшановували пам’ять загиблих

Нагадаємо, що 22 червня у Переяславі попрощалися із Олександром Горбатенком, він загинув на Донеччині. Детальніше читайте тут.

Валерія Бобровська

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору