ЖИТТЯ

У Переяславі троє випускників склали НМТ на 200 балів: двоє з них отримали максимальний бал із двох предметів

Випускники Переяславської громади складали Національний мультипредметний тест. Які результати?

Вже другий рік поспіль випускники закладів освіти в Україні складають Національний мультипредметний тест з трьох предметів: двох обов’язкових (українська мова, математика) та одного на вибір. У Переяславській громаді троє випускників склали тест на 200 балів у основній сесії. Про це Інформатору розповів начальник міського відділу освіти Петро Ярмоленко.

Всі троє – випускники Переяславського академічного ліцею імені Івана Мазепи. Двоє склали НМТ на 200 балів з двох предметів: фізики та математики. Одна випускниця отримала 200 балів з української мови.

У Переяславській громаді цього року було 177 випускників, із них 140 складали НМТ. Також цьогоріч було 16 медалістів (на 7 менше ніж торік): 3 срібних та 13 золотих.

Загалом у Переяславі іспити проходили близько 400 дітей із Переяславської громади та інших громад колишнього району.

На сайті Київської обласної військової адміністрації повідомили, що для проходження національного мультитесту в Київській області цього року зареєструвалися понад 15 тисяч учасників. 173 учні з 76 шкіл області отримали найвищий бал. Найкращі результати продемонстрували випускники з таких предметів: математика – 80 двохсотбальників, українська мова – 29, англійська мова – 25 учнів. Двоє випускників отримали за три предмети по 200 балів. 13 абітурієнтів отримали по 200 балів за два предмети (серед них – двоє переяславських випускників).

Нагадаємо, що на сесії міськради у Переяславі виділили гроші на ремонт укриття та на облаштування дитячого майданчика. Деталі – за посиланням.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору