ЖИТТЯ

У Переяславі для дітей військовослужбовців влаштували особливий день із майстеркласами, квестами та смаколиками

У музеї просто неба в Переяславі провели захід для дітей військовослужбовців. Як це було?

1 липня у музеї народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини працівники НІЕЗ “Переяслав” провели комплексний захід для дітей військовослужбовців Збройних сил України. Організатори підготували для маленьких гостей багато цікавинок, конкурсів та розваг. Потрапити можна було за попередньою реєстрацією. Інформатор розповідає, як це було.

Цього вихідного дня до музею завітало чимало людей. Відвідувачі, як зазвичай, слухали екскурсії, влаштовували фотосесії, насолоджувались природою та купували сувеніри на згадку. Для маленьких же гостей організували цікавий захід, який тривав протягом всього дня. До участі долучилося близько сотні дітей віком від півтора до 16 років. Майже всі вони приходили з батьками. Поки дітей розважали, дорослі могли відпочити на території музею.

У музеї провели захід для дітей військовослужбовців

Організатори розповіли, що чекає на дітей та чим вони можуть зайнятися

Відвідувачі музею просто неба насолоджувалися гарною погодою

Для дітей підготували різні майстеркласи. Кожен міг спробувати себе в ролі справжнього гончара за гончарським колом та разом із дідом Сашком з глини зліпити невеличкий виріб: чи то підсвічник, чи маленький глечик або тарілку. Також розмальовували хатинки-сувеніри з тіста, плели патріотичні браслети, створювали композиції з пластиліну, а завідувачка меморіального музею Григорія Сковороди Тетяна Радіоненко демонструвала дітям, як виготовляється пряжа. Також дітки могли помалювати на великому полотні, почитати книги та погодувати рибок в озері.

На одному з майстеркласів діти розмальовували хатинки із тіста

Також вчилися гончарству

Проявляли фантазію на папері

Кожен міг зробити собі патріотичний браслетик

Робили і “жабок”

Для старших дітей влаштували квест “Від зерна до борошна”. Під час нього діти виконували різні завдання, шукали предмети, будівлі, фотографувались та дізнавались багато нового. Старша наукова співробітниця НІЕЗ “Переяслав” Наталія Ревега розповіла, що квест створили, аби діти знали ціну хліба, адже багато українських полів зараз знищуються ворогом.

Не обійшлося і без веселих стартів. Мабуть, найбільше малечі сподобалось перетягувати канат, адже боротьба була запеклою. Дітей підтримали батьки, які теж спробували позмагатися “мами проти татів”, у цьому поєдинку виграли жінки. Потім всіх чекав смачний обід та пригощання солодощами.

Квест “Від зерна до борошна”

Перетягування канату сподобалось як дітям, так і батькам

Діти підтримали батьків

У цьому поєдинку перемогли жінки

Генеральний директор НІЕЗ “Переяслав” Олексій Лукашевич розповів про виникнення ідеї такого заходу: “У ситуації, в якій зараз перебуває Україна, кожен має робити свою роботу. Впродовж кількох років ми спільно із капеланами та священниками проводимо свято Миколая для дітей. На одній із установчих нарад вирішили, що потрібно розширювати діапазон. Цей захід спрямований на те, аби максимально приділити увагу дітям воїнів, які захищають нашу країну, аби вони мали змогу хоча б на трішки відволіктись. У цьому нас підтримали наші партнери група компаній “Нива Переяславщини”, які надали м’ясні продукти для обіду дітям, “Переяслав Хліб” – різноманітну випічку, священнослужителі, капелани Свято-Єфремієвського храму, капелан 137 батальйону ТрО Євгеній Зотов – солодощі”.

I’m Ukrainian

Така маленька красуня

Відпочивати можна по-різному

Гості музею захопливо годували рибок в озері

Нагадаємо, що 28 червня у Переяславі відзначили День Конституції України. Як це було, дізнавайтеся тут.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору