ЖИТТЯ

У Переяславі відзначили День Конституції України: як це було

У Переяславі відзначили День Конституції України. Як минули урочистості? 

28 червня у другому корпусі Переяславського центру культури та мистецтв відбувся урочистий захід з нагоди Дня Конституції України. Свято не обійшлося без привітань і нагороджень випускників та почесних працівників з різних сфер, музичних та танцювальних номерів. Інформатор розповідає, як це було.

На святі глядачі заполонили весь зал, на початку присутні виконали гімн України та вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих Героїв. Ведуча заходу Влада Черненко нагадала, що у червні 1996 року депутати Верховної Ради ухвалили Конституцію України. Це сталося на п’ятий рік після проголошення незалежності. Народні обранці над прийняттям рішення працювали усю ніч з 27 на 28 червня. Під час голосування “ЗА” висловилися 315 парламентарів.

Міський голова Переяслава Вячеслав Саулко виступив з привітальним словом та нагородив за значний внесок у соціально-економічний розвиток області, багаторічну сумлінну працю, зразкове виконання службового обов’язку та з нагоди Дня Конституції України подякою від Київської обласної ради Ірину Присіч – депутатку Переяславської міської ради VIII скликання.

Також подяками від міської ради та грошовими винагородами з нагоди Дня Конституції України відзначили комірника Центру надання соціальних послуг Ірину Деркач, озеленювачів цеху “Благоустрій” переяславського ВУКГ Валерія Дикого, Валентина Матвієнка та Андрія Кас’яна, електрогазозварників Юрія Глодзя та Віктора Шапенка, соціальну працівницю Олену Козинець, покрівельників Миколу Коржа та Євгена Сероєва, слюсара-сантехніка Олега Овчарука.

Почесними грамотами та цінними подарунками на честь свята нагородили керівницю народного аматорського вокального ансамблю “Вербиченька” Наталію Александрову, молодшого сержанта Олексія Бідного, старшого солдата Андрія Ващенка, приватного підприємця Олега Диму, провідного фахівця відділу кадрів Лідію Курило, молодшого сержанта Юрія Левченка, комірника закладу дошкільної освіти Олену Талалаєву та декана факультету української та іноземної філології УГСП Оксану Тютюнник.

Також всіх присутніх привітав начальник відділу освіти Переяславської міської ради Петро Ярмоленко, він разом з міським головою нагородив подяками та медалями кращих випускників Переяслава за високі досягнення у навчанні.

  • Золотою медаллю – Наталію Корж, Ігоря Лося, Катерину Нижник, Максима Шелягу, Ярославу Антонову, Альону Буніну, Ілону Гловінковську, Ярославу Левченко, Дарію Сухотенко, Юлію Тертичину, Тетяну Харченко, Ростислава Горбатенка, Ольгу Захарченко.
  • Срібною медаллю – Альону Дудку, Дарину Русіну, Ростислава Проніна.

Цього дня також нагородили подяками від Переяславської міської ради та Українського Державного центру позашкільної освіти членів Міської Ради дітей Переяслава та вихованців Переяславського будинку художньої творчості дітей, юнацтва та молоді: Наталію Бабренок, Катерину Нижник, Юлію Білокінь, Микиту Печерського та Євгенія Шияна.

А для гостей виступили Софія Леонова, Ганна Ляч, Наталія Александрова та зразково-аматорський хореографічний колектив “Вольтаж”.

Випускники-медалісти Переяслава

Начальник відділу освіти Петро Ярмоленко привітав випускників

Подяками нагородили членів Міської ради дітей Переяслава

Також вручили подяки від Українського Державного центру позашкільної освіти

Почесну грамоту отримав молодший сержант Олексій Бідний

Почесних працівників відзначили подяками та грошовими винагородами

Міський голова Вячеслав Саулко привітав ведучу заходу Владу Черненко

Для гостей виступив хореографічний колектив “Вольтаж”

На свято зібрався повний зал гостей

Наталія Александрова подарувала глядачам пісню

Нагадаємо, що у Переяславі відкрили Алею Героїв, які загинули в російсько-українській війні. Детальніше читайте тут.

Яна Малишко

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору