ЖИТТЯ

Валерія Сахна із Переяслава посмертно відзначили орденом “За мужність” III ступеня

Валерія Сахна із Переяслава посмертно відзначили орденом “За мужність” III ступеня. Нагороду отримала його мати.

Валерія Сахна із Переяслава посмертно нагородили орденом “За мужність” III ступеня. 30 червня мати загиблого Оксана Сахно отримала його нагороду. Про це повідомила на своїй Facebook-сторінці, передає Інформатор. Орден “За мужність” ІІІ ступеня молодший сержант Валерій Сахно отримав згідно з Указом президента України №781 від 17 листопада 2022 року.

Валерій Сахно загинув 7 серпня 2022 року на сході України. Поховали 12 серпня на Підварському кладовищі. Йому було 34 роки. Відомо, що з початком війни він спеціально повернувся із-за кордону, аби боронити рідну землю.

“30 червня я отримала твою нагороду. Я би віддала все, що маю, за те, щоб ти отримав її власноруч. Це був день народження твоєї частини. Навколо – хлопці і дівчата у військовій формі. Нагородження, квіти, подарунки, усмішки, розмови, сльози, очі, що бачили багато, чого б не мали бачити. Я рада була зустріти твоїх побратимів. Вони просили вибачення за те, що не вберегли тебе, я обнімала їх, неначе це часточка тебе. Неначе це мої рідні хлопчики. І був жаль і біль, що ти так мало встиг. Люблю, горжусь, мій сину”, – написала Оксана Сахно.

Нагадаємо, що 7 липня у Переяславі попрощалися із захисником України Віктором Іваненком із Лецьок. Репортаж – тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в  Telegram або Viber.

Нагору