ЖИТТЯ

Молодіжна рада Переяслава бере участь у національній програмі: вчиться взаємодіяти із міською владою

В Україні презентували програму “Незламна молодь: молодіжні ради”. У ній бере участь молодіжна рада Переяслава.

8 липня відбулася презентація національної програми “Незламна молодь: молодіжні ради”. У ній бере участь 10 локальних молодіжних рад, зокрема, і молодіжна рада Переяслава. До презентації долучились 15 представників органів влади та 44 члени молодіжних рад із 12 областей України. Про це повідомили на сайті Міністерства молоді та спорту України, передає Інформатор.

Презентуючи програму, про її доцільність та мету розповів голова правління Української асоціації молодіжних рад Володимир Сонько (раніше від був головою молодіжної ради Переяслава). Зазначив, що завдяки цій програмі молоді люди, які є членами молодіжних рад, будуть вчитися аналізувати внутрішнє середовище на теми бюджету та фандрайзингу, вибудовувати комунікаційний план роботи із владою та громадянським суспільством.

“Ми прагнемо, аби молодь отримала практичні навички фасилітації, взаємодії із ВПО та залученням коштів у громаду. Всі ці механізми та інструменти, надані нами для молодіжних рад, допоможуть забезпечити потреби та захист прав молоді України”, – сказав Володимир Сонько.

Участь у програмі  візьмуть молодіжні ради з таких громад: Переяславська та Славутицька (Київська область), Долинська та Коломийська (Івано-Франківська область), Подільська (Одеська), Височанська та Слобожанська (Харківська область), Рожищенська (Волинська область), Рівненська та Здолбунівська (Рівненська область).

“Молодіжні ради й надалі залишаються формою, яка дозволяє молоді впливати на рішення в громаді, області та країні загалом. Їхня мережа стає все більшою, і молодь не просто працює з владою, а й створює інструменти відновлення їхніх громад, формує відповідні програми та адвокатує інтереси молоді в різних сферах”, – зазначив заступник міністра молоді та спорту України Владислав Яцук.

Нагадаємо, що шахісти із Переяслава взяли участь у чемпіонаті України серед аматорів. Які результати, дізнавайтесь за посиланням.

Фото: сайт Міністерства молоді та спорту України

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в  Telegram або Viber.

Нагору